ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7295
5
Daniil Medvedev
6525
6
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
81
Casper Ruud
3925
91
Andrey Rublev
3830
10
Grigor Dimitrov
3770

Gillé en Vliegen laten weer van zich horen op Roland Garros: "Altijd in blijven geloven"

 do 26 mei 2022 12:32
Sander Gillé en Joran Vliegen wonnen in de eerste ronde tegen de titelverdedigers.

Een Belgische stunt van formaat op Roland Garros. In de eerste ronde van het dubbelspel bij de mannen hebben Sander Gillé en Joran Vliegen de titelhouders uitgeschakeld. Het werd 6-4, 6-7 en 6-3.

In de eerste ronde van Roland Garros meteen uitkomen tegen de titelverdedigers Herbert en Mahut. Het was geen makkelijke eerste opdracht voor Sander Gillé en Joran Vliegen, maar onze landgenoten leken niet onder de indruk van de omstandigheden. 

 

"Het Franse publiek stond - logischerwijs - heel erg achter hun landgenoten", aldus Joran Vliegen. "Gelukkig waren er ook veel Belgische fans en zijn we gewoon ons spel blijven spelen. Ook na de verloren tweede set."

 

Eind 2021 trekt het duo coach Jeff Coetzee aan. Een man met naam en faam in het dubbelspel. Toch blijven de prestaties uit.

 

"Het was niet evident", aldus Sander Gillé. We hebben toch een moeilijke periode achter de rug. Door elkaar veel feedback te geven, boeken we nu vooruitgang. We zijn altijd blijven strijden en dat komt er nu gelukkig uit."

We hebben veel vertrouwen kunnen tanken, maar blijven met de voetjes op de grond.

Joran Vliegen

Een overwinning tegen de titelverdedigers in de eerste ronde. Wat mogen de ambities zijn voor de rest van het toernooi?

 

"We hebben veel vertrouwen kunnen tanken, maar blijven wel met de voetjes op de grond", aldus Vliegen. Het kan zijn dat de omstandigheden deze keer niet meezitten. De verschillen zijn heel klein maar we gaan er in elk geval vol voor gaan in de tweede ronde."