Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie wint met verbluffend gemak de massasprint in de GP Marcel Kint

Arnaud De Lie volgt Alvaro Hodeg op.

Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) zit al aan 4 zeges in zijn eerste profjaar. De GP Marcel Kint eindigde zoals verwacht in een massasprint en dat was spek naar de bek van de piepjonge Waal.

De GP Marcel Kint, met finish in Zwevegem, is al een paar jaar een gedoodverfde kans voor de sprinters, maar toch waren er 4 vermetelen die het aandurfden om zoveel mogelijk voorsprong te nemen in de heuvelzone.

 

De Noor Hoelgaard bewoog hemel en aarde om de sprintersploegen in de lokale rondes - zonder noemenswaardige hindernissen - toch een hak te zetten. Maar de rekenmeesters hadden zich niet laten vangen.

 

De Zuid-Afrikaan Janse van Rensburg, nog maar onlangs aangetrokken door Lotto-Soudal, zorgde voor een perfecte lead-out voor zijn jonge ploegmaat Arnaud De Lie. Die zette vroeg aan, maar reed alleen maar verder weg van zijn concurrenten, met Luca Mozzato en Gerben Thijssen op kop. Een indrukwekkende overwinning.

De Lie: "Antwoord op de kritiek op mijn lead-outs"

  • Arnaud De Lie: "Ik ben superblij, zeker omdat er de laatste tijd heel wat kritiek was op mijn lead-outs. Maar vandaag leverde de ploeg superwerk. Reinardt (Janse van Rensburg) kon volhouden tot de laatste bocht en ik zat niet eens à bloc in zijn wiel. Dit is dan ook niet mijn overwinning, maar die van de hele ploeg."
Uitslag GP Marcel Kint
1. Arnaud De Lie 199 km in
2. Luca Mozzato (Ita)  
3. Gerben Thijssen allen
4. Chris Lawless (GBr)  
5. Piet Allegaert zelfde
6. Pierre Barbier (Fra)  
7. Lionel Taminiaux tijd
8. Sep Vanmarcke  
9 Niccolo Bonifazio (Ita)  
  Axel Zingle (Fra)