Ga naar de inhoud

Lotto werkt, maar het is Groenewegen die al voor de 4e keer triomfeert in Veenendaal

Dylan Groenewegen boekt zijn 4e zege in Veenendaal en zijn 4e voor Team BikeExchange.

De Nederlander Dylan Groenewegen (Team BikeExchange) heeft nog een keer voor eigen publiek gewonnen. De 28-jarige sprinter won met overschot Veenendaal-Veenendaal. Gerben Thijssen strandde op de tweede plaats. Lotto-renner Arnaud De Lie zat te ver en werd derde in hartje Nederland.

Na twee jaar afwezigheid konden de sprinters hun hartje nog eens ophalen in Veenendaal-Veenendaal. 5 renners mochten lang in de spits van de wedstrijd rijden, maar in de finale konden ze hun boeltje pakken.

 

Op weg naar de finish wilde Lotto-Soudal - met onder anderen Vermeersch en Van Moer in de ploeg - het hard spelen tussen de velden. Niet de juiste tactiek, want in de slotkilometer was het Intermarché-Wanty-Gobert dat met z'n vieren op kop kwam voor Gerben Thijssen.

 

Dylan Groenewegen koos het wiel van onze landgenoot en remonteerde hem al van ver. Thijssen bolde als tweede binnen, Arnaud De Lie vocht zich nog naar de derde plaats.

 

Groenewegen staat nu 4 keer op de erelijst. In 2015, 2016 en 2018 was hij ook al de snelste in Veenendaal.

Top 10 Veenendaal-Veenendaal (Ned-1.1)
1. Dylan Groenewegen (Ned) in 4u32'40"
2. Gerben Thijssen  
3. Arnaud De Lie  
4. Jakub Mareczko (Ita)  
5. Timothy Dupont  
6. Sasha Weemaes  
7. Pierre Barbier (Fra)  
8. Lionel Taminiaux   
9. Arvid de Kleijn (Ned)  
10. Jordi Warlop  

Dylan Groenewegen: "Blij dat Wanty voorbijkwam"

"Na een dag draaien en keren was het moeilijk om een treintje te vormen. Ik was blij dat Wanty plots voorbijkwam, dat hielp", doet winnaar Dylan Groenewegen zijn verhaal.

 

"Kaden (Groves, red.) bracht me in het wiel en op 200 meter van de streep ben ik aangegaan. Dat was voldoende."

Gerben Thijssen: "Tweede achter Groenewegen is geen schande"

Na de slotrit in Duinkerke had Gerben Thijssen ei zo na ook Veenendaal gewonnen. "Ik word hier tweede achter een grote kampioen, dat is geen schande", sprak de snelle pistier.

 

"De ploeg bracht me perfect in stelling. Misschien wachtte ik iets te lang, al viel er weinig te beginnen tegen Groenewegen."

 

"Het loopt goed de laatste weken", concludeert Thijssen. "Ik voel me echt prima in de ploeg. Ik kreeg kippenvel hoe de ploegmaats voor mij door het vuur gingen. Daar moet ik ze voor bedanken."

Arnaud De Lie: "Ik miste een ploegmaat"

"Ik ben blij met mijn podiumplaats", reageert nummer 3 Arnaud De Lie, die op zijn 4e seizoenszege aasde. "Misschien reden we te vroeg op kop. In de sprint miste ik nog een ploegmaat."

 

"We hebben wel een mooie wedstrijd gereden met de ploeg. Je wil altijd meer, maar samen met Groenewegen op het podium staan, vind ik ook niet slecht."