Ga naar de inhoud

Sluwe vos Julien Simon (36) verrast sprinters op slothelling in GP Morbihan

 za 14 mei 2022 17:40

Julien Simon (TotalEnergies) heeft de GP Morbihan naar zijn hand gezet. De Fransman nam een uitgedund peloton te grazen op 400 meter van de streep en mocht vieren voor Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert) en Jake Stewart (Groupama-FDJ). Amaury Capiot (Arkéa) viel als eerste Belg net naast het podium.

Harry Sweeny (Lotto-Soudal) en Ivo Oliveira (UAE) probeerden een nummertje op te voeren in Bretagne. Het peloton liet het tweetal niet te ver uitlopen op het heuvelachtige parcours.

 

Oliveira kon het beukwerk van Sweeny niet meer volgen. De Portugees voelde het belsignaal bij het ingaan van de laatste ronde aan als het moment om zijn aanval te staken. Alexandre Delettre (Cofidis) gebruikte hem als wipplank op weg naar Sweeny.

 

Gestuwd door het jeugdige enthousiasme van Sweeny (23) en Delettre (24) ging het duo op zoek naar een eerste profzege. Intermaché-Wanty-Gobert en Groupama-FDJ lieten dat niet zomaar gebeuren, voerden het tempo op in het peloton en slokten de jonkies op.


Op weg naar de streep in Grand-Champ moest een uitgedund peloton zijn sprinters naar voor brengen op een licht hellende strook. Julien Simon (TotalEnergies) gebruikte de laatste bocht en zijn jarenlange ervaring om een verrassingsaanval te plaatsen. De 36-jarige Fransman vierde een 20-tal meter te vroeg, maar kwam als eerste over de streep.

 

"Ik heb misschien al een beetje te vroeg gevierd, maar ik ben enorm gelukkig met deze zege", reageerde hij na de wedstrijd. Alexander Kristoff was minder tevreden met zijn 2e plek. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.