Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel: "Ik sta erop om deze Giro uit te rijden"

Hij wil door tot in Verona. Mathieu van der Poel denkt niet aan afstappen in de Giro, die hij als ideale voorbereiding ziet om in topvorm aan de Ronde van Frankrijk te beginnen. "Ik ben liever hier dan te gaan trainen", vertelde hij Renaat Schotte.

"Ik voel me voorlopig goed aan het begin van de derde week", zo vertelde Mathieu van der Poel voor de start van de 16e rit. 

 

En die woorden onderstreepte hij korte tijd daarna meteen op de fiets. Van der Poel ging andermaal mee in de vroege vlucht, met onder meer Thomas De Gendt en Mark Cavendish. 

 

Lang duurde dat avontuur niet, maar het dient allemaal een hoger doel. "Sterker worden", zei hij met de glimlach.

 

"Het is nog een lastige laatste week met veel klimmen in deze Giro. Het belangrijkste doel is er goed doorkomen en met een goed gevoel deze grote ronde af te sluiten. Daarna zal de Tour er snel aankomen."

 

Omdat zijn ploeg in Frankrijk opnieuw zal rekenen op het kunst- en vliegwerk van Van der Poel, zien de broers Roodhooft hem misschien liever afstappen en zich sparen, maar dat wil Van der Poel niet.

"Ik sta er zelf op om uit te rijden. Dat zal goed zijn voor mijn evolutie als renner."

 

Dan maar proberen om nog een etappe te winnen?  

 

"Dat zal moeilijk worden in de bergen, maar ik ben liever hier dan opnieuw te gaan trainen. Bovendien zal het een mooie ervaring zijn. Dat brengt mij hopelijk ook in topvorm aan de start van de Ronde van Frankrijk."