Ga naar de inhoud

VIDEO: Wiggins inspireert Warriors met krankzinnige monsterdunk over Doncic

Andrew Wiggins ramt de bal door de ring over Luka Doncic.

In de NBA hebben de Golden State Warriors een 3-0-voorsprong genomen in de Western Conference Finals. De Warriors wonnen vannacht voor de 3e keer op rij van Dallas en staan zo op één zege van de NBA Finals. Na afloop was er maar één gespreksonderwerp: de fantastische dunk van Warriors-speler Andrew Wiggins.

Na de 2 nederlagen in San Francisco mocht Dallas het afgelopen nacht voor eigen volk proberen, maar opnieuw gingen de  Mavericks onderuit. Ondanks 40 punten van Luka Doncic verloor Dallas met 100-109 van Golden State.

Hét punt van de avond was zonder meer van Andrew Wiggins. Halfweg het 4e quarter steeg de forward van de Warriors op voor een verschroeiende monsterdunk over Doncic. Tot eenieders verbazing floten de refs aanvankelijk nog voor een aanvallende fout van Wiggins, maar na het bekijken van de beelden telde de dunk toch.

Op weg naar 6e finale in 8 jaar

Andre Wiggins was in totaal goed voor 27 punten bij de Warriors, Stephen Curry was de topschutter van de bezoekers met 31 punten.

Na de wedstrijd moest Doncic bekennen dat Wiggins voor het hoogtepunt van de avond gezorgd had. "Ik werd wel een beetje geraakt, maar die dunk was indrukwekkend. Daar ga ik niet over liegen", grijnsde de Sloveen. "Ik heb de beelden opnieuw gezien en ik dacht "oef...". Het was een ongelooflijke dunk."

Golden State staat dankzij de overwinning op één zege van een 6e deelname aan de NBA Finals in de voorbije 8 jaar. De Warriors kroonden zich in die periode tot kampioen in 2015, 2017 en 2018. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2