Ga naar de inhoud

Anderlecht legt Kristian Arnstad vast tot 2025: "Dit is nu mijn thuis"

Kristian Arnstad.

Het Noorse talent Kristian Arnstad heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2025. De 18-jarige middenvelder maakte tijdens de afgelopen Champions' Play-offs een goede indruk. "Hij heeft erg veel potentieel en hij begrijpt dat Anderlecht de perfecte plaats is om dat potentieel te realiseren", vertelt CEO Peter Verbeke.

Arnstad verhuisde op zijn 16e van Noorwegen naar Brussel met de hoop om bij Anderlecht door te breken als profvoetballer. Op zijn 17e maakte hij zijn debuut in het A-elftal van Vincent Kompany en na een lange pauze kreeg hij in de afgelopen play-offs hij erg veel lof.

 

"De manier waarop Kristian op zo’n jonge leeftijd de overstap vanuit Noorwegen heeft gemaakt, geeft blijk van een enorme maturiteit. Dat zie je ook op het veld", vertelt Peter Verbeke op de clubwebsite. 

 

"Hij koppelt agressiviteit en grinta aan spelintelligentie en technisch vermogen. Dat is een zeldzame combinatie. Kristian heeft een erg groot potentieel en hij begrijpt ook dat deze club de perfecte plek is om dat potentieel te realiseren.”

 

In zijn aankondigingsvideo vertelt Arnstad ook zelf. "Het was niet makkelijk om Noorwegen achter te laten voor een nieuwe stad, een nieuwe club en nieuwe vrienden. Maar intussen houd ik van de stad en club."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.