IN BEELD: Frankfurt viert Europa League-feest met tienduizenden fans: stad op z'n kop

  Frankfurt won woensdag de Europa League-finale van Rangers. De supporters speelden hun rol in het Europese succes.

  De spelers van Eintracht Frankfurt hebben gisteren samen met tienduizenden fans hun Europa League-titel gevierd. "Jullie hebben jezelf onsterfelijk gemaakt voor deze stad", sprak een dolenthousiaste Frankfurt-burgemeester Peter Feldmann.

  Beelden van de party:

  Spelers én fans wonnen beker samen

  Het was de 2e Europese beker voor Frankfurt, 42 jaar na de UEFA Cup in 1980. De Duitsers verloren geen enkele keer in Europa dit seizoen en dat hebben ze mede te danken aan hun trouwe fans, die met tienduizenden Europa doorreisden om hun team te steunen.

  Zo zaten er in de kwartfinale tegen Barcelona in Camp Nou plots 30.000 Duitse fans, waarvan amper 5.000 in het bezoekersvak. De rest had via via Barça-zitjes gekocht.

  En ook in de halve finale bij West Ham waren de fans er graag en veel bij, net als gisteren in Sevilla. De club had maar 10.000 tickets voor de finale gekregen, maar 50.000 fans reisden naar de Spaanse stad om hun ploeg aan het werk te zien.

  In Frankfurt zelf keken ongeveer 60.000 supporters naar de match in het eigen stadion. Na het laatste fluitsignaal werd tot diep in de nacht gefeest.

  Verkeersopstoppingen, stations gesloten, huwelijken afgezegd

  Toen de beker gisteren dan aankwam in de stad, waren die tienduizenden fans weer present. In de straten rond het centrale Römerberg-plein en in andere delen van de stad ontstonden aanzienlijke verkeersopstoppingen als gevolg van de massale opkomst.

  Stations van het openbaar vervoer in de omgeving werden gesloten, terwijl afspraken voor huwelijken op het stadhuis van tevoren werden afgezegd.

  Aanvoerder Sebastian Rode, die verschillende hechtingen kreeg op zijn voorhoofd na een botsing vroeg in de wedstrijd, sprak de menigte op het slotfeestje van het balkon toe. "Bedankt voor deze geweldige ontvangst. Het is ongelooflijk. Bedankt voor de steun gedurende het hele seizoen. Hier is de beker. Die is voor jullie!"

  Veel meer beelden en foto's: