Ga naar de inhoud

Eli Iserbyt maakt debuut in Wereldbeker mountainbiken: "Dit zal me beter maken als crosser"

Eli Iserbyt wil de komende weken ervaring opdoen in het mountainbiken.

Dit weekend zet veldrijder Eli Iserbyt in Albstadt (Duitsland) zijn eerste stapjes in de Wereldbeker mountainbiken. "Ik kan mezelf in deze discipline voor 100 procent uitdagen", klinkt Iserbyt enthousiast.

"Het is iets helemaal anders dan veldrijden, ik heb geen ervaring met mountainbiken. Dat brengt extra opwinding met zich mee."

 

Eli Iserbyt staat te popelen om te proeven van zijn eerste Wereldbekerwedstrijd in het mountainbiken. Hij houdt daarbij de Spelen van Parijs in het achterhoofd.

 

"Mountainbiken is een heel lastige, mooie en extreme sport. In de afdalingen moet je altijd de uitersten opzoeken, in het veldrijden is dat meestal iets minder."

 

"Mountainbiken is ook een heel pure sport, de besten komen hier bovendrijven. Bovendien is het een wereldwijd hoog aangeschreven sport. Ik kan mezelf 100 procent uitdagen in deze discipline."

Mountainbiken is een heel lastige, mooie en extreme sport. In de afdalingen moet je altijd de uitersten opzoeken, in het veldrijden is dat meestal iets minder

Eli Iserbyt

Verwacht Iserbyt dat hij een betere crosser wordt door te mountainbiken? "Absoluut", zegt de winnaar van de Wereldbeker en Superprestige veldrijden.

 

"Je moet anderhalf uur vol rijden, dat is een stuk langer dan in het veld. Recupereren in het mountainbiken kan je enkel in de afdalingen, die langer zijn dan in het veldrijden."

 

"Maar als je weinig ervaring en daalsnelheid hebt zoals ik, zit je ook à bloc in de afdalingen. Het mountainbiken zal me dus zeker beter maken."

"Grondige evaluatie om te zien wat allemaal mogelijk is"

Wat verwacht Iserbyt van zijn Wereldbeker-debuut in Albstadt? "Voor de doorsneemountainbiker is het parcours in Albstadt weinig uitdagend. Het bestaat uit 2 beklimmingen en 2 afdalingen die niet technisch zijn." 

 

"Door de regen is het technisch wel wat moeilijker geworden. Fysiek is het sowieso een lastige wedstrijd."

 

Na Albstadt waagt Iserbyt ook nog zijn kans in de Wereldbekerwedstrijden van Nove Mesto en Leogang. "Daarna volgt een grondige evaluatie met bondscoach Meirhaeghe om te zien wat er allemaal mogelijk is in het mountainbiken."

Na zijn uitstapje naar het mountainbiken zal Iserbyt zijn vizier richten op de weg, met onder meer de Baloise Belgium Tour, het BK op de weg en de Ronde van de Elzas.