Ga naar de inhoud

Harry Maguire en zijn gezin zijn ongedeerd na bommelding in hun huis

Harry Maguire is veelal de zondebok voor de United-fans.

Het zijn geen prettige tijden voor al wie Manchester United in het hart draagt en al zeker niet voor Harry Maguire. De 29-jarige verdediger wordt geregeld op de korrel genomen en als klap op de vuurpijl liep er gisteren een bommelding binnen ten huize Maguire. 

Volgens de BBC en andere Engelse media ontving Harry Maguire woensdag, daags na de 4-0-nederlaag van Manchester United tegen Liverpool, een bommelding per mail.

 

De lokale politie bevestigt dat het een interventie moest doen, maar gaf de identiteit van de slachtoffers niet vrij.

 

De inspecteurs gingen niet over tot een evacuatie, maar het huis van Maguire werd wel doorzocht met onder meer een explosievenhond.

 

Maguire wordt niet alleen geviseerd door de United-aanhang, tijdens een interland met de Engelse ploeg vorige maand werd hij ook al uitgefloten.

 

Een woordvoerder van Maguire bevestigde dat de dure United-aankoop "een stevige bedreiging had ontvangen". "De veiligheid van zijn familie is zijn prioriteit."

 

Zaterdag speelt United tegen Arsenal in de Engelse competitie.

Collega Mesut Özil reageert op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.