Ga naar de inhoud

Klaar voor de Ardennen? 3 tips voor je laatste transfer(s) in de Sporza Wielermanager

Heb je nog budget voor een Julian Alaphilippe, Marc Hirschi of Jonas Vingegaard?

Wil je nog iets maken van je ploeg in de Sporza Wielermanager? Heb je nog jus in de benen voor een eindsprint? En kan je nog een of meerdere transfers doorvoeren? Scrol door onze tips en maak wat plaatsen goed in het klassement.

Tip 1: laat Wout van Aert staan

Wout van Aert is de duurste renner in het spel. De Belgische kampioen heeft al flink wat punten gesprokkeld.

 

Zijn afwezigheid in de Ronde en de Amstel kan hij komende zondag goedmaken in Luik-Bastenaken-Luik.

 

Van Aert rijdt de Ardennenklassieker voor het eerst. Dat hoeft geen nadeel te zijn voor een klasbak. Zeker niet nu de aankomst weer in Luik ligt, waar (door een select groepje) om de zege gesprint kan worden.

 

Met Van Aert aan de start ga je dus geen mal figuur slaan.

Wout van Aert maakt zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.

Tip 2: koop een (dure) favoriet

Verkoop je Wout van Aert toch of heb je een topper die niet meer in actie komt, dan kan je een nieuwe kopman inkopen.

 

Julian Alaphilippe (kostprijs 12,5 miljoen) scoort altijd in de Ardennen. De kopman van Quick Step-Alpha Vinyl is titelverdediger in de Waalse Pijl, in Luik doet hij bijna altijd mee voor de zege.

 

Voor dezelfde transfersom kan je ook Tadej Pogacar in huis halen. Net als Alaphilippe is de Tourwinnaar kandidaat om de Waalse Pijl én Luik op zijn naam te schrijven. Luik won hij vorig jaar voor het eerst.

 

Met een budget van 11 miljoen euro kan je Tom Pidcock aan je ploeg toevoegen. De wereldkampioen veldrijden koerst voor het ijzersterke Ineos en is met zijn 58 kilogram geknipt voor het klimwerk in de Waalse klassiekers.

 

Is Pidcock net te duur voor je buidel? Dan kan je ook Remco Evenepoel (10 miljoen), Michael Woods (8 miljoen) of oude krijger Alejandro Valverde (9 miljoen) overwegen.

 

De 41-jarige Spanjaard en recordwinnaar van de Waalse Pijl scoort altijd in de Ardennen. Opgelet, net als Woods is Valverde wel wat ziekjes geweest.

 

En Benoît Cosnefroy (7 miljoen)? Die had je al moeten hebben :)

 

O ja, Primoz Roglic hoef je niet in huis te halen. De sterke Sloveen revalideert van een enkelblessure.

Tip 3: doe een koopje of waag een gok

Niet te veel ruimte meer om je ploeg aan te passen? Ga voor een outsider of waag een gok met een van de volgende renners:

 

Marc Hirschi (6,5 miljoen): de Waalse Pijl (1e in 2020) en Luik-Bastenaken-Luik (2e in 2020 en 6e in 2021) behoren tot de lievelingskoersen van de nog altijd maar 23-jarige Zwitser.

 

Warren Barguil (5,5 miljoen): de nummer 3 van de Brabantse Pijl eindigt bijna altijd in de top 10 van de Waalse Pijl. Zondag rijdt hij ook Luik.

 

Jonas Vingegaard (5 miljoen): de 25-jarige Deen van Jumbo-Visma heeft een uitstekende Ronde van Baskenland achter de rug.

 

Daniel Felipe Martinez (5 miljoen): de Colombiaan won de Ronde van Baskenland en maakt deel uit van het topteam Ineos.

 

Xandro Meurisse (4,5 miljoen): lost Mathieu van der Poel af als kopman bij Alpecin-Fenix en kan met een goeie dag mooie dingen laten zien in de Ardennen.

 

Rudy Molard (4 miljoen): nooit top, gewoon goed in de Ardennen.

 

Alexander Kamp (3,5 miljoen): een 28-jarige Deen van Trek-Segafredo die als 5e finishte in de Amstel Gold Race. Voert hij deze week een bisnummer op?
 
Tobias Johannessen (3 miljoen): vorig jaar winnaar van de Ronde van de Toekomst. Uit sympathie voor het Noorse wielrennen.

Jonas Vingegaard vorig jaar in de witte trui tijdens de Tour.

Succes, managers! En graag tot in Luik.

 

Neem deel aan de Sporza Wielermanager 2022.