Ga naar de inhoud

Leider Wielermanager: "Na de Scheldeprijs ga ik transfereren"

De speerpunten van het team van leider John van Beek.

Na 4 van de 18 speeldagen staat John van Beek met zijn ploeg "Dugout city" op kop in de Sporza Wielermanager. "Ik ben zeer competitief ingesteld, dus ik wil zo lang mogelijk de nummer 1 blijven." 

"Ik ben er echt mee bezig"

John van Beek, een 57-jarige boekhouder uit Nederland, is een echte koersfanaat. "Het is het 3e jaar dat ik meespeel met de Sporza Wielermanager. Maar dit is wel de 1e keer dat ik er echt mee bezig ben", vertelt hij.

 

Zijn voorlopige koppositie in de Wielermanager komt niet zomaar uit de lucht gevallen. "In de voorbereiding luisterde ik naar de podcast van de Kopman. Ik heb mezelf ook ingelezen via andere websites. Laat ons zeggen dat ik me er aardig in verdiept heb. Ik paste een paar keer per dag mijn team aan, omdat ik steeds nieuwe informatie kreeg." 

 

"Ik vind het leuk dat in de Sporza Wielermanager de wat kleinere koersen zoals Le Samyn en de Bredene Koksijde Classic worden opgenomen. Hierdoor moet je met veel meer rekening houden, want je krijgt er met andere renners te maken dan in de grotere koersen. Dat vind ik net zo uitdagend aan dit spel."

 

"Ik heb tot nu toe het hele seizoen op 1 gestaan. Ik had verwacht dat ik na de Strade mijn leiderspositie ging kwijtspelen. Maar ik had geluk, want mijn kopman Pogacar heeft gewonnen."

Tadej Pogacar

Het voorlopige succesrecept

"Wout van Aert is dé wielrenner van het moment. Hij kan alles, dus die moet je gewoon in uw ploeg hebben. Tadej Pogacar rijdt minder koersen, maar als hij dan aan de start staat, doet hij mee voor de prijzen", zegt leider John van Beek.

 

"Belangrijke sprinters in mijn team zijn Arnaud De Lie en Fabio Jakobsen. De Lie doet ook aan de wat kleinere koersen mee en daar kan hij volgens mij top 5 sprinten. Voor de andere wedstrijden is Jakobsen bijna niet te kloppen, hij is een top 1 sprinter."

 

"Iemand als Sonny Colbrelli rijdt veel wedstrijden. Hij is niet echt een veelwinnaar, maar hij rijdt wel bijna altijd top 10. Dus hij leverde me al wat punten op."

 

"Ook Victor Campenaerts was al een schot in de roos voor mijn team. Hij heeft nog geen koersen gewonnen, maar ik heb wel al veel punten aan hem verdiend door zijn goede uitslagen.  Ik vind het echt indrukwekkend hoe hij zich op 2 jaar tijd heeft omgeschoold van tijdrijder naar klassieke renner."

Wout van Aert is dé wielrenner van het moment. Hij kan alles, dus die moet je gewoon in uw ploeg hebben.

Transfereren na de Scheldeprijs

"Mijn basisploeg is eigenlijk ontworpen in functie van het voorjaar tot aan de Scheldeprijs. Eens de Scheldeprijs gereden is, gaan de sprinters uit mijn team", aldus de Nederlander.

 

"Voor het tweede deel van het voorjaarsseizoen heb je goede heuvelrenners nodig. En dan kom je vanzelf terecht bij renners als Benoît Cosnefroy. Maar ik ga nog niet teveel van mijn transfers prijsgeven. Dat is nog een geheim (lacht)."

Benoît Cosnefroy