Ga naar de inhoud

Kaden Groves duwt Philipsen opnieuw naar 2e plek in Ronde van Turkije

Kaden Groves was oppermachtig in de sprint.

Kaden Groves (Team BikeExchange) was het feestvarken in het 2e sprintersfestival in de Ronde van Turkije. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) moest net als in de openingsrit vrede nemen met de 2e plek.

De eerste etappe in Turkije was al een prooi voor de sprinters, maar ook in Selçuk hadden de sneltreinen hun kuiten ingesmeerd. 

 

Acht mindere goden probeerden wel nog stokken in de wielen te steken, maar Lotto-Soudal gunde de kopgroep nooit meer dan 2 minuten voorsprong.

 

In een zenuwachtige slotfase ging onder meer Nairo Quintana wel nog twee keer tegen de grond en brak het peloton even in twee, maar de verwachte massasprint kwam er.

 

Caleb Ewan leek in een ideale positie te zitten voor een twee op een rij, maar het was zijn landgenoot Kaden Groves (Team BikeExchange) die met de zegeruiker ging lopen. De Australiër won eerder al een rit in de Ronde van Catalonië.

 

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), de nummer 2 in de openingsrit, moest opnieuw zijn hoofd buigen voor een Australiër. Maar onze landgenoot krijgt ongetwijfeld nog een kans in Turkije.

Uitslag rit 2
1. Kaden Groves (Aus) 156 km in 4u02'11"
2. Jasper Philipsen z.t.
3. Sam Bennett (Ier)  
4. Cees Bol (Ned)  
5. Caleb Ewan (Aus)  
Ronde van Turkije (2.Pro)
    winnaar leider
zondag 10 april rit 1 Ewan Ewan
maandag 11 april rit 2 Groves Groves
dinsdag 12 april rit 3 Philipsen Philipsen
woensdag 13 april rit 4 Sepulveda Sepulveda
donderdag 14 april rit 5 Welsford Sepulveda
vrijdag 15 april rit 6 Ewan Sepulveda
zaterdag 16 april rit 7 Bevin Bevin
zondag 17 april rit 8 - Bevin
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.