Hockey: spanning troef op 2 speeldagen voor de start van de play-offs

Tom Boon (archieffoto) redde een puntje tegen Leuven.

Op 2 speeldagen van het einde van de reguliere competitie is nog geen enkele ploeg zeker van de play-offs met 4. Leopold kon zich als eerste plaatsen, maar bleef steken op een gelijkspel tegen Leuven.

Leuven, dat nog een inhaalmatch te goed heeft, leek tegen Leopold op weg naar de zege, maar in de slotfase maakte Tom Boon toch nog gelijk. Leuven eindigde de match met zijn negenen, maar kon met winst in zijn inhaalmatch vrijdag, toch nog meedoen voor de top 4.

 

Leopold is ondanks zijn leidersplaats ook nog niet zeker van die top 4, al heeft het volgende week aan een puntje tegen Antwerp.

 

WatDucks en Racing wonnen hun duels tegen hun Antwerpse tegenstander met sprekend gemak - waardoor Beerschot zeker is van de degradatie - en lijken samen met Leopold nagenoeg zeker van de play-offs. Nummer 4 Gantoise deed een slechte zaak door bij Daring te verliezen.

Uitslagen speeldag

  • Daring-Gantoise 3-1
  • Orée-Dragons 3-1
  • WatDucks-Antwerp 7-1
  • Braxgata-Herakles 1-1
  • Leopold-Leuven 2-2
  • Racing-Beerschot 5-1
Klassement
1. Leopold 37 punten
2. WatDucks 36
3. Racing 35
4. Gantoise 32
5. Dragons 30
6. Leuven 30
7. Herakles 28
8. Braxgata 27
9. Orée 25
10. Daring 23
11. Beerschot 17
12. Antwerp 8