Ga naar de inhoud

Geen medaille voor Toma Nikiforov in Antalya na uitschakeling in derde ronde

Nikiforov op archief.

Toma Nikiforov (-100 kg) werd op de Grand Slam judo van Antalya in de derde ronde uitgeschakeld en zag zo zijn kansen op een medaille in rook opgaan. Abdul Umayev (-81 kg) is zo de enige Belg die er dit weekend in slaagde het podium te halen. Met de bronzen plak veroverde hij zijn eerste medaille op Grand Slam-niveau.

Toma Nikiforov (IJF 4) moest in de derde ronde het onderspit delven tegen de Braziliaanse veteraan Asley Gonzalez (IJF 26). Op de Olympische Spelen van Londen veroverde die nog zilver voor zijn land, maar hij nam in 2021 de beslissing om voor Roemenië uit te komen. 

 

Onze landgenoot vond geen oplossing op de manier van kampen van Gonzalez, die getypeerd werd door het zo laag mogelijk vastgrijpen van de mouwen. Toma Nikiforov kon zich nooit losrukken uit die stevige grepen van zijn opponent. 

 

Een minuut voor het einde kon de Braziliaanse Roemeen een eerste waza-ari scoren en twintig seconden voor tijd counterde hij heel gevat en kon hij Nikiforov in een houdgreep nemen. De Brusselaar had zich bij het neerkomen ook bezeerd aan de ribben en bood geen weerstand meer. Met zichtbare pijn aan de borstkas verliet Nikiforov de tatami.