Superzwaargewicht Yves Ndao (20) pakt eerste medaille bij senioren op European Open Warschau

Yves Ndao pakt zijn eerste bronzen plak bij de senioren.

Yves Ndao heeft op de European Open Judo van Warschau een bronzen medaille veroverd. Dat is meteen het eerste eremetaal van het superzwaargewicht bij de senioren. 

Yves Ndao, de nummer 76 van de wereld bij de superzwaargewichten (+100kg), stuurde in zijn eerste gevecht van de dag de Pool Kordyalik met ippon naar huis. 

 

De 20-jarige judoka stoomde door naar de kwartfinale, maar daar was Imran Yusifov (IJF 171) uit Azerbeidzjan te sterk. Onze landgenoot incasseerde een ippon en moest naar de herkansingen.

 

Het hoogst haalbare was brons. Dat ontmoedigde Ndao niet. In de herkansingen stuurde hij opnieuw een Pool, Mariusz Krüger, met ippon naar huis. 

 

Op die manier haalde Yves Ndao (IJF 76) de kamp voor brons tegen de Azeri Jamal Feyziyev (IJF 58). Hij trok vanaf de eerste minuut ten aanval. De strafpunten volgden elkaar op voor Feyziyev. Een minuut voor tijd volgde het fatale derde strafpunt. Resultaat: ippon voor Ndao en brons. 

 

Zijn eerste  op het wereldbekercircuit bij de senioren.

Voor de overige Belgen was het toernooi in Polen minder succesvol. Femke De Bruyn en Maxine Heyns (beiden -70 kg), en Jitse Van den Herreweghen (-90 kg) werden vroeg in het toernooi uitgeschakeld, terwijl Abdul Umayev (-81 kg) nog een 7e plaats uit de brand wist te slepen.

 

Zaterdag viel Jente Verstraeten in Warschau net naast het podium toen ze de kamp voor brons met waza-ari verloor van de Poolse Paulina Szlachta.