Ga naar de inhoud

Nederlands bondscoach Louis van Gaal test positief op corona

Louis van Gaal gisteren op training met Oranje, je herkent Noa Lang van Club Brugge in het midden.

De voorbereiding van Nederland op de vriendschappelijke voetbalinterlands met Denemarken en Schotland wordt verstoord door een positieve coronatest van de bondscoach. Louis van Gaal kreeg vanochtend een positief resultaat op zijn bord en gaat in quarantaine.

De Nederlandse voetbalbond maakte het nieuws kort bekend: "Bondscoach Louis van Gaal heeft vanochtend positief getest op corona. Dat betekent dat hij de komende dagen in Woudschoten in isolatie gaat."

"De overige leden van de technische staf - Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek - nemen tot zijn terugkeer de taken over", stelt de federatie.

Van Gaal gaf gisteren in het Nederlandse oefencentrum in Zeist nog een persconferentie en leidde een training, waarbij onder meer Noa Lang van Club Brugge van de partij was.

Het Nederlandse elftal speelt zaterdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Denemarken. Drie dagen later is Duitsland Oranjes oefentegenstander in Amsterdam.

Nederland is, net als onder meer de Rode Duivels, geplaatst voor het WK in Qatar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.