Ga naar de inhoud

"Verwacht niet dat Marc Overmars ineens een geweldige verkoopsdirecteur wordt bij Antwerp"

De zet van Antwerp om Marc Overmars te benoemen als sportief directeur lokt veel verontwaardigde reacties uit. De tafelgasten in Extra Time formuleerden hun kritische bedenkingen en stonden tot slot ook stil bij wat de sportieve waarde van Overmars kan betekenen voor The Great Old.

Peter Vandenbempt herhaalde nog eens dat Antwerp "zich mispakt heeft" met de timing rond de keuze voor Marc Overmars. "Dan houd je geen rekening met de gevoeligheden die ermee gepaard gaan."

 

"Hij zegt dat hij die bladzijde heeft omgeslagen, maar hij heeft ze geschreven en het is aan iemand anders om die om te slaan", vulde Filip Joos aan. 

 

"We dachten dat hij naar een club met Saudische eigenaars zou gaan, het land waar ze vrouwenrechten niet hoog in het vaandel dragen. Maar Antwerp ..."

Het is makkelijker om iemand voor zeer veel geld te verkopen bij Ajax. 

Filip Joos

En toch heeft Antwerp Overmars gecontracteerd. Voor het schandaal begin februari losbarstte, werd de 48-jarige Nederlander nog net niet de hemel ingeprezen voor zijn (transfer)verdiensten bij Ajax.


Joos: "Maar Youri Mulder zei in Extra Time ook dat we daar niet over mochten overdrijven."


"Het is makkelijker om iemand voor zeer veel geld te verkopen bij Ajax. Ik denk niet dat we moeten verwachten dat hij bij Antwerp ineens een geweldige verkoopsdirecteur zal worden."


"Het zal aankopen zijn. Daar ligt de focus. En dan kijken of dat lukt."
"Wat ik wel verwacht, is dat er een aantal jonge Nederlandse talenten naar Antwerp zullen komen. Dat gevoel heb ik."

Dat is ook het manco bij Antwerp: de jeugd en goeie scouting. In dat opzicht kan hij zijn rol waarmaken. Maar in welke mate kan je je connecties nog aanspreken zoals voordien? 

Imke Courtois

Wim De Coninck merkte op dat Antwerp niet de jeugdopleiding heeft waar Marc Overmars bij Ajax wel uit kon putten. Denk aan Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

 

"Dat is ook het manco bij Antwerp: de jeugd en goeie scouting", ziet Imke Courtois. "In dat opzicht kan hij zijn rol waarmaken."

 

"Maar nog een keer: in welke mate kan je je connecties nog aanspreken zoals voordien? Zelfs bij jonge Nederlandse talenten."

 

Peter Vandenbempt: "Hoe je het ook draait of keert: ze waren er bij Ajax wel allemaal over te spreken. Niet over die ene kant, wel over zijn rol als technisch directeur."