TAS schiet Rusland niet te hulp: geen WK-barrages tegen Polen

Rusland blijft geschorst voor deelname aan de play-offs van het WK voetbal. Het Internationaal Sporttribunaal TAS wees vandaag het verzoek van de Russische voetbalbond om de schorsing van de FIFA te bevriezen af. Eerder wees het TAS ook al de vraag van de Russen af om de schorsing uit UEFA-competities op te schorten.

De FIFA nam na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne het besluit om Rusland uit te sluiten van internationale competities. Daardoor kan het land later deze maand niet deelnemen aan de play-offs voor het WK in Qatar. Rusland moest het opnemen tegen Polen.

 

Maar de Russische voetbalbond vroeg aan het Internationaal Sporttribunaal om die beslissing te herzien. Omdat het te kort dag was voor een uitgebreide zaak, vroeg Rusland ook al om het verbod tijdelijk op te schorten. Maar dat verzoek heeft het TAS nu dus afgewezen.

 

Rusland kan dus niet spelen tegen Polen. Dat land had trouwens al laten weten dat het hoe dan ook zou weigeren om die wedstrijd te spelen. Eerder werd Rusland ook al uitgesloten van alle competities die door de UEFA georganiseerd worden.