Ga naar de inhoud

Brian Priske redt zijn vel, maar Antwerp-coach weigert tv-interviews (al komt hij wel naar de persbabbel)

Brian Priske stond een hele week, en ook vandaag, enorm onder druk bij Antwerp.

Michael Frey verlost Antwerp met twee doelpunten.

0 / 0

Antwerp is in de beladen derby tegen Beerschot door het oog van de naald gekropen. Enkele scheidsrechterlijke beslissingen en twee bevliegingen van Michael Frey hebben stamnummer 1 de overwinning opgeleverd. Het lot van Antwerp-coach Priske hing aan een zijden draadje, maar lijkt (voorlopig) gered.

Dat je als voetbaltrainer in enkele maanden tijd plotsklaps jaren kunt verouderen, daar hoeven we geen tekening bij te maken.

 

Vraag het maar aan Brian Priske, de coach van Antwerp. De Deen staat al een tijdje onder zware druk bij Antwerp, na wisselvallige prestaties en slappe wedstrijden. Zijn haren worden grijzer met de dag.

 

De derby tegen Beerschot had Priske wel eens de spreekwoordelijke kop kunnen kosten, zo werd vooraf gespeculeerd. Een nieuwe nederlaag zou de druppel zijn voor voorzitter Paul Gheysens.

 

Toen Beerschot op de volle Bosuil de 0-1 scoorde, leek het lot van Priske bezegeld. Maar de 27-jarige Zwitser Michael Frey hield het hoofd in de tweede helft koel en haalde twee keer de trekker over bij de 1-1 en 2-1.

 

Tot grote opluchting van al wat stamnummer 1 ademt en uiteraard niet het minst van Brian Priske. Het vel van de coach lijkt (voorlopig?) gered.

 

Lees verder onder de tweets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het is een emotioneel zware wedstrijd geweest voor Brian"

Opmerkelijk: na de gewonnen derby verscheen Antwerps T2 Rudi Cossey voor de tv-camera's om de vragen van de journalisten te beantwoorden. Niet T1 Brian Priske.

 

Is Priske dan toch ontslagen, ondanks de overwinning? Cossey: "Neen,  dat ik hier sta, wil niet zeggen dat Brian ontslagen is."

 

"Kijk: het is een emotioneel zware wedstrijd geweest. Brian stond voor de wedstrijd zwaar onder druk. En dan is er heel wat gebeurd in de eerste helft en tijdens de rust."

 

"Daarom heeft Brian er voor geopteerd om na de wedstrijd niet voor de camera's te spreken. Wat de uiteindelijke beslissing over hem zal zijn, daar kan ik u moeilijk op antwoorden."

 

Cossey slaakte een zucht van opluchting dat Antwerp de drie punten op de Bosuil wist te houden.

 

"De drie punten waren vandaag het belangrijkste. In een derby is het vaak de mentaliteit die de bovenhand haalt en dat is hier ook weer gebleken."

 

"We moesten reageren na onze eerste helft en dat is gebeurd. Ook dankzij enkele invallers en positionele wissels, die ons wat meer offensieve slagkracht opleverden."

 

"We draaien weer mee. Als we nog snel twee keer kunnen winnen, zullen de Champions' play-offs wel een zekerheid zijn, denk ik."

We hebben 56 punten. Dat is een hoop.

Trainer Priske op de persbabbel

"Ik leef met de druk en houd van de druk"

Op de traditionele persconferentie met de twee trainers daagde Brian Priske wél op.

 

"Ik begrijp de frustraties bij Beerschot. Ze hebben de punten nodig en hebben het prima gedaan, maar voor ons was dit ook een heel belangrijke match. En het is een derby die we opnieuw winnen", ging Priske van start.

 

"Iedereen bij ons staat en stond onder grote druk. Maar de spelers hebben het heel goed gedaan. Terugkeren na een 0-1 is echt goed. We verdienen deze overwinning. Het is een geweldige spelersgroep, in veel aspecten."

 

Lang duurde het niet voor Priske een vraag kreeg over een mogelijk ontslag.

 

"Natuurlijk hebben de mensen veel verwachtingen bij Antwerp, ook wat goed voetbal betreft. Maar we doen er alles aan om dat betere voetbal te brengen."

 

"Kijk: ik ben de hoofdtrainer van Antwerp. Ik beslis niet over mijn eigen lot. We hebben 56 punten, dat is een hoop. Als je iets over mijn positie wil vragen, moet je bij de voorzitter zijn."

 

"Ik leef met de druk, ik houd van de druk. Ik houd van verwachtingen. Ik doe elke dag mijn best en ik voel me hier goed", besloot de minzame Deen.