Ga naar de inhoud

Zien we stilaan de revival van Barcelona? "Met vlagen heel goed voetbal"

Barcelona heeft zich gisteren op overtuigende wijze geplaatst voor de 1/8e finales van de Europa League. Ook in La Liga won het afgelopen weekend met goed voetbal. Is de grootmacht na enkele weken onder Xavi bezig aan een revival?

Onze analisten Franky Van der Elst en Franck Boeckx waren gisteren tijdens de Europa League onder de indruk van de prestatie van Barcelona. "Ze namen meteen initiatief met veel druk naar voren, veel balbezit, veel kansen en ook meteen twee doelpunten", vatte Van der Elst samen.

 

Napoli kwam er voor de rust niet aan te pas. "Bij die 0-1 is Barcelona is ook heel snel in de omschakeling met Aubameyang en Traore. En die tweede goal: een prachtig hakje en dan fantastisch afgewerkt door De Jong."

 

Barcelona is de voorbije weken beter aan het spelen onder Xavi. Er zit een nieuwe schwung in de ploeg. "Ze gaven Napoli geen kans door goed positiespel", zei Boeckx. "Er waren altijd mensen rondom de bal om zo een meerderheid te creëren en dan komen ze altijd snel weer in balbezit. De hoge druk is echt goed."

 

Barcelona domineerde de hele wedstrijd en is nu de uitgesproken titelkandidaat in de Europa League. "Ze waren heer en meester", onderstreepte Boeckx. "Met vlagen brachten ze ook heel goed voetbal, tussen de linies, met veel diepgang en beweging rond de bal."

 

"Ik heb genoten van dit Barcelona. En ik denk dat de nieuwkomers, Aubameyang en Traoré, zeker hun verdiensten hebben in dit nieuwe elan. Traore is bijna onvolgbaar in de eerste meters bijvoorbeeld."

 

Van der Elst sprong recht bij de vierde goal van Barcelona. "Dat was een heel mooie aanval, die driehoekjes, gewoon fantastisch."

Met vlagen brachten ze heel goed voetbal, tussen de linies, met veel diepgang en beweging.

Franck Boeckx

Storm koos voor Barcelona in Extra Time: "Dit doet deugd"

Op maandag koos Nikola Storm ook al voor Barcelona als zijn moment van de week in Extra Time. Het won met 1-4 bij Valencia. 

 

Storm, die eigenlijk fan is van Real Madrid, gaf toe: "dit doet toch deugd voor Barcelona". "De laatste weken groeien ze weer naar hun oude niveau met gerichte aankopen en Xavi die toch weer meer voor combinatievoetbal kiest."

 

Filip Joos: "Ik zou liever naar Bernabeu trekken als tegenstander dan naar Camp Nou op dit moment."

 

Wesley Sonck: "En je zag loopacties in dat laatste derde van het veld. Dat maakt het verschil."