Ga naar de inhoud
Barcelona dolt met Napoli en stoot vlot door.

Barcelona schittert nog eens op een Europese avond en peuzelt Napoli helemaal op

 do 24 februari 2022 22:05
BAR
einde
1-1
NAP
  1. 24' - Doelpunt strafschop - Lorenzo Insigne (1 - 2)
  1. 57' - Geel - Piotr Zielinski
  2. 60' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (1 - 4)
  3. 82' - Verv. Ferran Torres door Riqui Puig
  4. 88' - Doelpunt - Matteo Politano (2 - 4)
  5. 90+4' - Geel - Gavi
UEFA Europa League - speeldag 2 - 24/02/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Lorenzo Insigne
24'
Lorenzo Insigne
1 - 2
60'
Pierre-Emerick Aubameyang
1 - 4
Pierre-Emerick Aubameyang
60'
88'
Matteo Politano
88'
Matteo Politano
2 - 4

Een Europese uitslag die nog eens doet denken aan de beste jaren. FC Barcelona stoot door in de Europa League na een overtuigende prestatie tegen Napoli. Nog voor het kwartier schoten Alba en De Jong - een héérlijke knal - raak. Via Insigne stribbelde de thuisploeg nog even tegen, maar Piqué en Aubameyang deden de boeken dicht.

Na de 1-1 uit de heenmatch kon het nog alle kanten op, maar een geïnspireerd Barcelona maakte in Napels al snel zijn dominantie duidelijk. De bezoekers voetbalden als vanouds, met veel bewegende spelers en vlotte combinaties waar Napoli zich geen raad mee wist.

Na minder dan een kwartier keek de thuisploeg al tegen een dubbele achterstand aan en dat was geenszins overdreven, want Barcelona was heer en meester. Bij de 0-1 was Alba de afwerker met dienst na een messcherpe counter, de 0-2 werd door De Jong enig mooi in de kruising geschilderd.

Napoli was van slag, maar Ter Stegen gaf de thuisploeg moed. De bezoekende goalie maaide Osimhen domweg onderuit in de zestien, Insigne liet het geschenkje niet liggen.

Barcelona liet de aansluitingstreffer evenwel niet aan zijn hart komen. De jongens van Xavi bleven de bal vlotjes rondtikken en op slag van rust mikte Piqué de geruststellende 1-3 binnen.

Napoli kwam nog vinnig uit de kleedkamer, maar de goeie intenties verwaterden snel, zeker toen Aubameyang op het uur voor de fraaie 1-4 zorgde. Invaller Dries Mertens zag Politano in het slot nog milderen, al was die goal slechts een voetnoot.

Barcelona staat in de 1/8e finales en werpt zich op als dé favoriet voor de eindzege in de Europa League, een competitie die het nog nooit kon winnen.

4 goals voor de rust:

2 goals na de rust:

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+4'
FC Barcelona
90+3'

Einde

Het zit erop in het Stadio Diego Armando Maradona. Barcelona stoot op overtuigende wijze door naar de 1/8e finales van de Europa League en werpt zich op als de topfavoriet voor de eindzege. Napoli kan zich vanaf nu focussen op de titelstrijd in Italië.

90'

Nog 3 minuten

Ter Stegen duwt nog een schot van Petagna in hoekschop, maar die levert geen gevaar op. We krijgen nog 3 minuten extra tijd.

88'

Politano mildert nog tot 2-4

87'

Politano mildert

We wilden net zeggen dat de schwung helemaal uit de wedstrijd verdwenen is en dan valt de 2-4 plots uit de lucht. Politano komt goed jagen, verovert de bal en mikt de bal fraai naast Ter Stegen tegen het net. In het stadion zorgt dat niet meteen voor een explosie van vreugde, de fans beseffen dat het al gelopen is.

83'

Op deze manier werpt Barcelona zich toch op als de grote favoriet om de Europa League te winnen. Een te mijden tegenstander in de volgende ronde voor de andere kandidaten.

Peter Vandenbempt
82'

Petagna komt kapitein Insigne aflossen. Die wordt door de thuisfans getrakteerd op een fluitconcert. "Dat had nu ook niet gehoeven", vindt Peter Vandenbempt.

82'
wissel
FC Barcelona
79'

Op een vrije trap vanaf de linkerflank gaat Ter Stegen vlotjes onder de bal door. De inlopende man van Napoli aan de tweede paal klimt niet hoog genoeg om de bal binnen te knikken.

77'

Een mooie actie van Ounas krijgt geen vervolg in de zone van de waarheid. De Franse Algerijn probeert de bal tot bij Dries Mertens te steken, maar die pass is niet zuiver genoeg.

74'

Invaller Dries Mertens krijgt nog 20 minuten

72'

Voor Dries Mertens is het niet noodzakelijk prettig invallen met die 1-4 op het scorebord.

Peter Vandenbempt
71'

Osimhen kopt een voorzet in de voeten van Zielinski, die de bal over keilt. Aan de zijlijn maakt Dries Mertens zich intussen klaar voor een invalbeurt.

70'

Osimhen schiet naast

Daar is Napoli al opnieuw. Osimhen breekt uit op rechts, maar wordt goed verdedigd. Hij mikt overhoeks naast.

68'

Afgekeurd doelpunt

Napoli probeert er nog eens uit te komen en kan zowaar scoren. Het feestje gaat niet door, want Insigne stond duidelijk buitenspel. Knap doelpunt wel.

65'

Aubameyang laat de 1-5 liggen

Barcelona flirt met de 1-5. Aubameyangt wordt in het straatje gestuurd, maar laat de bal dan te ver van zijn voet springen. Meret komt goed tussen.