Ga naar de inhoud

Langlaufer Thibaut de Marre dolblij met 59e plek: "Een perfecte dag"

Thibaut de Marre was uitgeput, maar tevreden.

Hij herhaalde het zeker vijf keer: "Ik ben heel tevreden." Met een 59e plek op de 15 kilometer heeft langlaufer Thibaut de Marre dan ook zijn verwachtingen ingelost op "zijn doel" op de Olympische Winterspelen. "Ik heb er een heel jaar voor gewerkt en ben blij dat het goed gelukt is."

"Ik was wat gespannen voor de wedstrijd en de opwarming ging moeilijk, maar toch kreeg ik het goede gevoel te pakken", vertelde de 23-jarige De Marre. "Ik had een goede wedstrijd en ben enorm tevreden."

 

"Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld in een wedstrijd in de klassieke stijl in mijn carrière, dus het is wel een opluchting dat ik dat op de Spelen kan doen. Ik voel me dus bevrijd en tevreden."

 

Eerder op de Spelen werd De Marre gedubbeld in de skiatlon en eindigde hij 76e in de sprint. Een 59e plek is dan ook zijn beste resultaat. "Nochtans had ik ook een goed gevoel in de skiatlon en verliep ook de sprint redelijk goed, maar het is toch deze wedstrijd waar ik van heb gedroomd."

 

"Ik heb er een heel jaar voor gewerkt en op elke training dacht ik aan dit moment. Ik dan ook zeer blij dat het goed gelukt is. Ik moet dan ook mijn coach bedanken voor het harde werk."

Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld in een wedstrijd in de klassieke stijl in mijn carrière, dus het is wel een opluchting dat ik dat op de Spelen kan doen.

Thibaut de Marre

"Nu even tijd om te genieten van de Winterspelen"

Via de televisieschermen kon De Marre ook even met zijn ouders praten na de wedstrijd. "Dat was heel leuk", zei hij. "Ik kon ook na de sprint al even met hen praten en met mijn neven, die me ook enorm steunen."

 

"Mijn ouders hebben veel opgeofferd voor mij voor de Spelen en hebben zich ook wat afgesloten voor de buitenwereld om geen risico te lopen op een coronabesmetting. Ik hou heel veel van hen, want dankzij hen kon ik hier nu staan. Het was zalig om hen na de wedstrijd te zien, een perfecte dag."

 

De Olympische Winterspelen zijn nog niet afgelopen voor De Marre, want volgende week zaterdag staat nog de 50km op het programma. "We waren tot nu heel geconcentreerd op de wedstrijd van vandaag, maar hebben nu nog een week om ons voor te bereiden."

 

"We hebben dus tijd om te kijken naar wat biatlonwedstrijden, bijvoorbeeld en te genieten van de Olympische Winterspelen", besloot De Marre, die ook de Franse nationaliteit heeft, maar al enkele jaren voor België uitkomt.