BEKIJK: LeBron en Durant stellen NBA All-Star Team samen en laten Harden met kwinkslag links liggen

Lebron James en Kevin Durant zijn even selectiemeester van hun eigen All-Star Team.

LeBron James en Kevin Durant, de kapiteins voor de All-Star Game, hebben gisterenavond hun teams samengesteld. De traditionele galawedstrijd tussen de NBA-sterren onderling zal dit jaar op 20 februari in Cleveland plaatsvinden. Opvallend: James Harden werd - na zijn veelbesproken transfer - als laatste gekozen.

LeBron James en Kevin Durant zijn vorig weekend door de fans verkozen tot captains van de All-Star Game. Het duo kreeg de vrijgeleide om hun eigen team uit NBA-spelers samen te stellen voor de galawedstrijd in Cleveland op 20 februari.

 

Ter info: Sinds 2018 worden spelers van de Eastern Conference niet langer tegenover die van het Westen gezet. 

 

The King, voor de 18e keer op rij aanwezig bij de All-Star Game, koos achtereenvolgens voor Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Steph Curry (Golden State), DeMare DeRozan (Chicago) en Nikola Jokic (Denver) om zijn startende vijf compleet te maken.   

 

Durant van zijn kant, die de wedstrijd moet uitzitten vanwege een knieblessure, koos achtereenvolgens voor Joel Embiid (Philadelphia), Ja Morant (Memphis), Jayson Tatum (Boston), Trae Young (Atlanta) en Andrew Wiggins (Golden State).   

 

(lees onder de tweet voort)

Bekijk de volledige teams, mét reserves:

Opvallend: tijdens de selectieronde koos kapitein Durant niet voor zijn kersverse ex-collega James Harden. Harden werd zelfs als allerlaatste toegewezen aan het team van Lebron.

 

Waarom? Een knipoog naar de late transfer van de Nets-sterspeler. Gisteren.

 

Enkele uren voor het verstrijken van de transferdeadline in de NBA, verkaste Harden nog naar de 76ers. Zo is hij niet langer een ploegmakker van KD.

Herbekijk de volledige selectieronde:

Allround entertainment

 Naast de all-starwedstrijd staan zoals gebruikelijk de dunkwedstrijd, de driepuntsschietwedstrijd en de "skills challenge" op het programma, een parcours dat behendigheid en vaardigheid combineert. Een mini-toernooi tussen rookies en sophomores (spelers in hun eerste en tweede jaar) van de league is ook gepland.