Geen 10 op 10 voor Golden State: Utah zet punt achter Warriors' winning streak

Valse noot voor dirigent Curry: er zat muziek in de Jazzers vannacht.

In de NBA heeft Utah Jazz overtuigend een halt toegeroepen aan de Golden State Warriors' winning streak van 9 wedstrijden. Het team van sterspeler Stephen Curry ging met 111-85 de boot in. Ook Lebron James kende geen vruchtbare avond. Dertig punten waren niet genoeg om "zijn" Lakers van een tweede nederlaag op rij te behoeden.

Na negen overwinningen op rij proefden de Golden State Warriors opnieuw van het verlies. Het Californische team met sterspeler Stephen Curry kwam vannacht in de NBA niet verder dan een 111-85-verliesscore tegen Utah Jazz.

 

Bojan Bogdanovic, met 23 punten, en Donovan Mitchell (14 punten, 10 rebounds) gidsten de thuisploeg naar de overwinning. 

 

De bezoekers moesten door de afwezigheid van de geblesseerden Klay Thompson, Andre Iguodala en James Wiseman improviseren op het veld. Dat kwam Curry niet ten goede: met 16 punten en 7 rebounds bleef hij wat onder zijn wedstrijdgemiddelde. 

 

Ondanks het verlies blijven de Warriors toch comfortabel tweede in de Western Conference achter Phoenix, dat niet in actie kwam. Utah staat op de vierde plaats gebeiteld.  

 

(Lees voort onder de video)  

"You shall not pass" - Donovan Mitchell

30 Punten van LeBron volstaan niet voor Lakers

Twee dagen na de thuisnederlaag tegen kampioen Milwaukee gingen de Los Angeles Lakers opnieuw onderuit, dit keer tegen Portland. 

 

De Trail Blazers trokken voor eigen publiek in Oregon met 107-105 aan het langste eind. Portland won zo voor het eerst sinds 28 januari nog eens een NBA-wedstrijd.

 

30 Punten van Lebron James en 17 van Anthony Davis waren niet genoeg om de Lakers voor een 6e verliespartij in 8 wedstrijden te behoeden. Los Angeles had Portland afgelopen woensdag nochtans met 99-94 verslagen

 

(Bekijk de uitslagen en hoogtepunten van afgelopen nacht onder de video).

Uitslagen:

  • Cavaliers-Spurs: 105-92
  • Hornets-Bulls: 109-121
  • Thunder-Raptors: 98-117
  • Jazz-Warriors: 111-85
  • Kings-Timberwolves: 132-119
  • Trail Blazers-Lakers: 107-105

Must see: