Ga naar de inhoud

NBA: Fenomenale Antetokounmpo overklast LeBron James in topaffiche

 wo 9 februari 2022 08:56
LeBron James moest het onderspit delven tegen Giannis Antetokounmpo.

In de NBA heeft Giannis Antetokounmpo titelverdediger Milwaukee met een fenomenale prestatie voorbij de LA Lakers geholpen. De Griekse sterspeler was goed voor 44 punten en kwam zo als duidelijke winnaar uit de bus in het onderonsje met LeBron James.

In een teleurstellend seizoen verkommeren de LA Lakers momenteel op een 9e plek in het Westen. Tot overmaat van ramp ontvingen LeBron James en co vannacht titelverdediger Milwaukee Bucks van Giannis Antetokounmpo.

Vanaf het eerste quarter bouwden de  Bucks hun voorsprong gestaag uit om vervolgens nooit meer echt in de problemen te komen. Dankzij de 44 punten, 14 rebounds en 8 assists van Antetokounmpo won Milwaukee uiteindelijk met 116-131.

De 27 punten van LeBron James waren niet meer dan een doekje voor het bloeden bij de Lakers.

 

(Lees voort onder de video)

De knalprestatie van Antetokounmpo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Phoenix-trein blijft op kruissnelheid

Leider in het Westen, de Phoenix Suns, blijven de overwinningen dan weer aan elkaar knopen na hun verrassende nederlaag tegen de Atlanta Hawks.

Dankzij onder meer 35 punten van Devin Booker gingen de Suns met de overwinning aan haal in Philadelphia: 109-114. Ook een sterke Joel Embiid (34 punten) kon daar niets meer aan veranderen.

Ondertussen blijft Brooklyn in het Oosten maar uppercuts incasseren. Zonder Durant, Harden en Irving verloren de Nets al voor de 9e keer op rij. Dit keer was Boston te sterk: 91-126.

Bradley Beal trekt streep onder seizoen na polsoperatie

De Washington Wizards zullen dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op sterspeler Bradley Beal. 

De 28-jarige Amerikaan miste de voorbije 4 wedstrijden wegens een polsblessure en heeft nu besloten om onder het mes te gaan.

"Ondanks een intensieve behandeling van tien dagen, is het duidelijk geworden dat ik niet op mijn normale niveau zou kunnen spelen", zegt de drievoudige All-Star.

"Het is een teleurstelling dat mijn seizoen zo eindigt, maar iedereen is ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is."

Uitslagen van dinsdag:

  • Philadelphia - Phoenix: 109 - 114
  • Atlanta - Indiana: 133 - 112
  • Brooklyn - Boston: 91 - 126
  • Memphis - Clippers: 135 - 109
  • New Orleans - Houston: 110 - 97
  • Dallas - Detroit: 116 - 86
  • Denver - New York: 132 - 115
  • Lakers - Milwaukee: 116 - 131
  • Portland - Orlando: 95 - 113
  • Sacramento - Minnesota: 114 - 134