Ga naar de inhoud

Gezin is "prioriteit" voor Kim Clijsters: "15 toernooien per jaar is niet haalbaar"

Kim Clijsters tijdens een spelletje padel.

Kim Clijsters (38) die een bezoekje brengt aan ons land: het is eerder uitzonderlijk. Clijsters stelde vandaag een reserveringstool voor padelclubs voor en uiteraard kwam ook haar tennistoekomst aan bod. Ze bergt haar plannen niet op, maar geeft zelf aan dat het niet makkelijk is om de puzzel te leggen.

Kim Clijsters heeft voorlopig geen match gepland

"Ik ben heel blij om terug te zijn", glimlacht Kim Clijsters bij haar korte bezoekje aan haar vaderland.

 

Clijsters woont nu al weer enkele jaren in de VS en zette voor het eerst in een jaar weer voet op Belgische bodem.

 

Ze deed dat omdat ze mee haar schouders zet onder Pablo, een hard- en softwaresysteem voor toegangscontrole van padelvelden.

 

"Er werd wel wat fraude gepleegd", stelde Clijsters zelf ook vast rond de padelhype.

 

"Die term klinkt hard, maar we kregen klachten van leden die vertelden dat ze niet konden reserveren. Er werd misbruik van gemaakt."

"Moeilijk om wedstrijdweken in te plannen"

Kim Clijsters lanceerde dus het "gemakkelijke" systeem, maar uiteraard blijft tennis haar hoofdbezigheid. Haar comeback, die ze aankondigde voor de coronapandemie, is geen hoogvlieger.

 

"Mijn prioriteit is mijn gezin", stelt ze klaar en duidelijk. "Ik weet ook heel goed dat 15 toernooien per jaar het beste is voor mijn tennis, maar dat is niet haalbaar met mijn gezinsleven."

 

"Brian (Lynch, haar echtgenoot) bouwt ook een carrière uit. Ik vind dat niet erg, dat hoort bij mijn situatie."

 

"Maar ik speel nog altijd en ik probeer 4 tot 5 keer per week te trainen. Het is nu gewoon moeilijk om wedstrijdweken in te plannen."

Ik jaag me er niet echt in op. Op dit moment staat er geen toernooi vast, maar fysiek is alles in orde.

Kim Clijsters

Ligt er dan geen wedstrijdschema vast? "Ik sta constant in contact met mijn management. Voel ik me klaar? Wil ik kleinere toernooien spelen en passen die in het schema? Daar komt geduld bij kijken."

 

"Ik ben niet meer bij de jongsten", zegt de 38-jarige Clijsters. "Als ik nog wedstrijden wil spelen, moet ik er snel aan beginnen. Dat zou ik graag nog willen, ja."

 

"Toen ik begon, wilde ik er twee jaar voor gaan. Die zijn achter de rug, maar corona kwam er net bij. Dat maakte het ingewikkelder."

 

"Ik jaag me er niet echt in op. Op dit moment staat er geen toernooi vast, maar fysiek is alles in orde."