Ga naar de inhoud

Jacht op mascotte Bing Dwen Dwen is geopend: Chinezen kamperen in vrieskou voor winkel

Wachtrijen in Peking voor een souvenirwinkel.

Chinese fans van de Winterspelen hebben in hun zoektocht naar souvenirs te maken met lange wachtrijen en teleurstellingen. Om zeker de pandabeer Bing Dwen Dwen te kunnen bemachtigen kamperen sommigen voor de winkel.

De autoriteiten geven toe dat er te weinig hebbedingetjes zijn gemaakt met de beeltenis van de olympische mascotte, de populaire pandabeer Bing Dwen Dwen.

 

Door de coronaregels is het bijna onmogelijk voor fans om de Spelen bij te wonen en dus moeten veel Chinezen genoegen nemen met de aankoop van een speelgoedpanda als aandenken. Maar China kan niet genoeg souvenirs maken om te voldoen aan de vraag.

 

En dus staan er lange rijen bij de belangrijkste souvenirwinkel in de hoofdstad Peking. Sommige Chinezen hebben er zelfs een kampeernacht in de koude temperaturen voor over om Bing Dwen Dwen te bemachtigen. Een Chinese vrouw vertelde dat ze samen met haar familieleden om de beurt enkele uren in de rij staat. 

Te weinig "panda's" door Chinees Nieuwjaar

Ook op onlineverkoopsites zou Bing Dwen Dwen al niet meer te krijgen zijn. Op het Chinese sociale medium Weibo eisen gebruikers massaal dat de overheid iets doet aan het "pandatekort". 

 

Zij willen dat slechts één souvenir per huishouden mag worden verkocht. De Chinese organisatoren van het sportevenement wijten het tekort aan het Chinees Nieuwjaar, dat samenvalt met de Winterspelen. 

 

Vanwege die vakantieperiode hebben veel fabrieksmedewerkers vakantie, wat de productie en levering van de souvenirs beïnvloedt. De autoriteiten beloven dat er wordt gewerkt aan een oplossing voor het tekort van het aantal pandabeersouvenirs.