STIP IT! Anderlecht-spelers zetten 4 stippen op hun handen tegen pesten

Al sinds 2012 voert de kinderzender Ketnet in de maand februari campagne tegen pesten. Het symbool waarmee ze dat doen: 4 stippen op je hand. Ook de spelers van Anderlecht scharen zich achter de actie. 

Gloria Monserez (Ketnet), Wanne Synnave (MNM), Sven Pichal (Radio 2) en zangeres Camille Dhont zijn de vier ambassadeurs van de STIP IT-actie, in de Vlaamse week tegen Pesten. 

 

Ook Hendrik Van Crombrugge, Benito Raman en Yari Verschaeren steunen de actie en plaatsen 4 stippen op hun hand voor de actie die loopt tussen 18 en 25 februari. 

 

STIP staat letterlijk voor "Samen Tegen Iemand Pesten". Elke stip heeft ook een specifieke betekenis:

  • Ik vind pesten niet oké, en zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

CAMILLE zingt het campagnelied, "Diamant". Ketnet werkt voor STIP IT voor het eerst samen met MNM en Radio 2, omdat niet enkel kinderen en jongeren, maar ook volwassenen het slachtoffer kunnen worden van pestgedrag.