Van woede naar positieve energie? "Kim Meylemans heeft al een eerste medaille behaald"

Na de rollercoaster van de voorbije dagen probeert Kim Meylemans haar negatieve energie om te zetten in extra kracht voor haar competitie. "Je moet een ontzettend sterke mentaliteit hebben om dit te kunnen doorlopen en die heeft Kim", looft het Belgische kamp de skeletoni.

Delegatieleider Olav Spahl is opgelucht dat het woelige begin van de Spelen stilaan achter de rug lijkt.

 

"Ik heb vandaag contact gehad met Kim", zegt hij over skeletoni Kim Meylemans. "De sfeer is goed, we werken nu aan de best mogelijke omstandigheden."

 

"Het is belangrijk om dit hoofdstuk nu af te sluiten en om naar de routine voor de wedstrijden te gaan."

 

"De laatste info die ik heb, is dat Kim heel graag haar woede op een positieve manier wil gebruiken in de wedstrijden."

 

Wie is er in de fout gegaan bij het gekissebis rond een positieve test na haar aankomst? "Dat is moeilijk te zeggen", legt Spahl uit.

 

"Je leert altijd over deze omstandigheden en die heeft nog niemand meegemaakt. De grootste uitdaging was vooral de juiste informatie verzamelen."

 

"Ik ben ontzettend dankbaar voor de steun die we van het IOC hebben gekregen, maar we willen zeker kritisch zijn voor onszelf."

 

"Bij een volgend geval zal iedereen slimmer zijn, niet alleen het BOIC. Maar ik heb heel veel bewondering voor hoe Kim hier mee omgaat."

De laatste info die ik heb, is dat Kim heel graag haar woede op een positieve manier wil gebruiken in de wedstrijden.

Olav Spahl

"Kim heeft heel goed getoond wat er in haar omging"

"Het is onverwacht druk geweest", zegt sportpsycholoog Jef Brouwers, die als welfare officer optreedt voor de Belgen in Peking.

 

"We konden Kim helpen door wat er in haar omging door haar op tafel te laten leggen. Dat heeft ze heel goed gedaan. Achteraf bekeken is dit haar eerste medaille die ze al behaald heeft."

 

"Je moet een ontzettend sterke mentaliteit hebben om dit te doorlopen en die heeft ze."

 

"Ze heeft zowat het hele gamma aan emoties meegemaakt", weet Brouwers, die aan Meylemans niet verteld heeft dat hij zelf ook een quarantaineperiode moest uitzweten in Peking. "Maar bij mij was dat dimensie 10, bij Kim dimensie 250."

programma van Kim Meylemans
vrijdag 11 februari run 1 1'02"35 (6e) 1'02"35 (6e)
vrijdag 11 februari run 2 1'02"92 (12e) 2'05"27 (11e)
zaterdag 12 februari run 3 1'02"34 (11e) 3'07"61 (11e)
zondag 13 februari run 4 1'03"73 (20e) 4'11"34 (18e)