Ga naar de inhoud

BOIC heeft goed nieuws: "Kim Meylemans verblijft al in het olympisch dorp"

 wo 2 februari 2022 17:41

De hemel klaart (een beetje) op voor Kim Meylemans. Onze skeletoni is een speelbal van de coronagrillen in China, maar het Internationaal Olympisch Comité heeft zich met de zaak gemoeid en uiteindelijk is er helemaal goed nieuws: het BOIC meldt dat ze haar quarantainehotel verlaten heeft en is aangekomen in het olympisch dorp. 

Kim Meylemans mag nu toch naar het olympisch dorp

Kim Meylemans (25) stapte zaterdag op het vliegtuig naar Peking, maar haar Chinese trip is uitgedraaid op een nachtmerrie.

 

Ze leek vanochtend verlost van haar quarantaine nadat ze drie keer negatief getest had, maar tot eenieders verrassing werd Meylemans naar een andere locatie gebracht voor een nieuwe quarantaineperiode.

 

Meylemans zat in zak en as, maar het vreemde verhaal kreeg in de vooravond een nieuwe wending. Het IOC meldt dat Meylemans nu het "close contact protocol" moet volgen.

 

Dat houdt in dat atleten kunnen trainen, mogen deelnemen aan de Spelen en mogen verblijven in het olympisch dorp, maar dat ze moeten resideren in een alleenstaande kamer en ook het vervoer en het eten gebeurt zonder gezelschap.

 

"Maar aangezien zo'n kamer niet onmiddellijk beschikbaar was, werd Kim Meylemans tijdelijk overgebracht naar een hotel dicht bij het olympisch dorp", legde het IOC nog uit.

 

Volgens het IOC zou Meylemans morgen overgebracht worden naar het dorp, maar dat is al achterhaald. "Kim heeft het quarantainehotel al verlaten en is intussen aangekomen in het olympisch dorp", schrijft het BOIC.

 

"Kim zal hier de komende 7 dagen verder opgevolgd worden onder de zogenaamde ‘close-contacts policy’ zoals beschreven in de Playbook van Beijing 2022. Dat wil concreet zeggen dat ze zal mogen trainen op de piste, maar dit in afzondering."

 

"Ze zal in het dorp afzonderlijk verblijven in een single kamer voor deze periode en tweemaal per dag getest worden."

 

De runs van Meylemans staan geprogrammeerd voor 11 en 12 februari.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"We zijn blij dat het gelukt is"

"We hebben enorm veel begrip voor de reactie van Kim. Onze belangrijkste betrachting was om Kim zo snel mogelijk naar het olympisch dorp in Yanqing te brengen. We zijn dan ook zeer blij dat dit ondertussen effectief is gelukt", reageert Olav Spahl, delegatieleider van het BOIC.

 

"We hebben begrip voor het feit dat de COVID-maatregelen nodig zijn om de veiligheid en gezondheid van deelnemers aan te Spelen te vrijwaren, maar volgens onze overtuiging moet de atleet altijd centraal staan bij zo’n aanpak."

 

"We blijven hard verder werken om haar situatie verder te verbeteren en we blijven continu in contact met haar.”

 

"Bedankt voor alle liefde en steun die ik heb gekregen. Vooral jullie in België hebben me veel steun gegeven", klinkt het bij de zichtbaar vermoeide Belgische skeletoni in een video op Instagram.

 

"Het lijkt erop dat mijn eerdere video en de inspanningen van het BOIC resultaat hebben opgeleverd. Om 23.35 u werd er op mijn deur geklopt en werd ik naar het olympisch dorp gebracht."

 

"Ik verblijf in een afzonderlijk gedeelte, maar ik ben tenminste terug in het dorp. Ik voel me veilig en hier kan ik ook beter trainen."

Meylemans geeft een update vanuit het olympisch dorp

Lees ook: