Extra drama voor geëmotioneerde Kim Meylemans: "Ik moet nog 7 dagen in quarantaine"

Kim Meylemans kan de tranen niet bedwingen.

Van de hel naar de hemel en opnieuw naar de hel: Kim Meylemans maakt het nog een keer mee. De Belgische skeletoni, die bij haar aankomst in Peking positief testte, maar dat wijt aan een eerdere coronabesmetting, kreeg vandaag het goede nieuws dat ze haar quarantainehotel mocht verlaten. Maar de ontnuchtering kwam snel: ze moet nog 7 dagen in quarantaine op een andere locatie.

Kim Meylemans mag quarantainehotel verlaten, maar moet nog een week in isolatie

Meylemans doet haar verhaal in tranen op haar Instagram. Het BOIC had een uur geleden het verlossende nieuws de wereld ingestuurd dat de skeletoni haar quarantainehotel mocht verlaten na 3 negatieve PCR-testen.

Maar groot was haar verbazing én die van het BOIC, toen de ambulance Meylemans niet naar het verblijf van Team Belgium bracht.

Een betraande Meylemans op Instagram maakte meteen duidelijk dat er iets aan de hand was: "Jullie hebben wellicht het goede nieuws gehoord dat ik uit quarantaine mocht", vertelde ze.

"Ik had verwacht dat ik zou mogen terugkeren naar het olympische dorp, maar ik werd door een ambulance naar een andere accommodatie gebracht, waar ik nu ben."

"Ik ben - net als het BOIC - verrast door de beslissing. Ik moet hier nog 7 dagen blijven en 2 PCR-testen afnemen per dag. Contact met anderen is niet toegelaten. Ik ben niet zeker of ik ooit naar het olympisch dorp mag trekken."

"Dit is een klap voor me. Ik mag wel deelnemen aan de competitie, maar ik vraag aan jullie tijd om na te denken over mijn volgende stappen. Ik weet niet of ik nog 14 dagen in isolatie, met competitie erbij, wel aankan."

Nieuwe bom op goed nieuws

Vanochtend dachten het BOIC én Meylemans dat alles achter de rug was. Het organisatiecomité besliste in samenspraak met de Chinese gezondheidsautoriteiten dat de Belgische atlete haar hotel uit mocht.

"We zijn verheugd om mee te delen dat Kim Meylemans het quarantainehotel mag verlaten en dat ze mag terugkeren naar de olympische cluster in Yanqing", klonk het vanochtend in een persbericht van het BOIC.

 

Olav Spahl, Belgische delegatieleider voor Peking 2022, was toen nog tevreden: “We zijn uiteraard opgelucht dat Kim terug naar de olympische cluster kan."

 

"Ondanks deze uitdagende periode, hebben we er het volste vertrouwen in dat de terugkeer haar mentale kracht zal geven om volgende week tijdens de competitie het beste van zichzelf te geven. We weten welke kwaliteiten Kim heeft en we kijken er alvast naar uit om haar aan het werk te zien.”

Over de nieuwe wending in de affaire reageerde het BOIC nog niet.

 

Vandaag stond de skeletontraining op het programma. De Belgische komt normaal volgende week vrijdag (11 februari) voor het eerst in actie op de Winterspelen.