Ga naar de inhoud

19-jarige Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) mist zijn entree bij de profs niet

Arnaud De Lie schreeuwt het uit.

De Trofeo Palma, de laatste manche van de Challenge Mallorca, is gewonnen door Arnaud De Lie. De grote belofte van Lotto-Soudal, amper 19 jaar, was de snelste van het pak. De Trofeo Palma was nog maar de 3e koersdag uit zijn prille profcarrière.

Lotto-Soudal staat voor een sleuteljaar. Om in de WorldTour, het hoogste niveau in het profwielrennen, te kunnen blijven, heeft het punten voor de ranglijst nodig.

 

Die boek je natuurlijk het snelst met overwinningen. Op Mallorca werd het eerste zetje vrijdag al gegeven door Tim Wellens, die een abonnement heeft op een van de manches van de Challenge Mallorca.

 

Nummer 2 liet evenwel niet lang op zich wachten. De slotwedstrijd op het eiland is traditioneel een kolfje naar de hand van de sprinters en dus legde de Belgische ploeg zijn eieren in het mandje van Arnaud De Lie.

 

Het nieuwste goudhaantje van Lotto-Soudal ontgoochelde niet. Hij wordt in maart 20 jaar, maar de kop is er nu al af. In de straten van Palma ontweek hij enkele valpartijen en was hij de allersnelste.

 

De Lie liet onder meer Michael Matthews en Giacomo Nizzolo een poepje ruiken. Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise) sprintte naar een keurige podiumplaats.

 

Met zijn eerste profzege is De Lie dus met een knaller binnengekomen. Lotto-Soudal verwacht veel van zijn explosieve troefkaart, die afgelopen winter de overstap heeft gemaakt van de opleidingsploeg. 

 

De komende weken wordt hij uitgespeeld in Belgische koersen als Kuurne, Le Samyn, Nokere, Bredene-Koksijde en Brugge-De Panne. Daarna volgen in principe nog onder meer Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Niet meteen stress, overwinning van de ploeg"

"Ik heb er echt geen woorden voor", drukte Arnaud De Lie zijn gevoelens uit na zijn eerste profzege. "Het is ongelofelijk om bij mijn derde wedstrijd meteen te winnen."

 

"De ploeg ging vol voor mijn kansen. Dat zorgde niet meteen voor stress, maar ik wilde het uiteraard zo goed mogelijk doen."

 

De Lie bedankte zijn ploegmaats voor hun voorbeeldige werk. "Michael Schwarzmann heeft me in de laatste kilometers perfect gepiloteerd. In de sprint koos ik voor het goeie wiel en zo kon ik mijn eerste zege bemachtigen."

 

De winnaar beschouwt zijn eerste streepje als "een overwinning van de volledige ploeg". "Ze hebben me in de finale perfect bijgestaan. Ik ben hen enorm dankbaar."

Trofeo Palma (1.1)
1. Arnaud De Lie 169 km in 3u54'23"
2. Juan Molano (Col) z.t.
3. Sasha Weemaes  
4. Hugo Hofstetter (Fra)  
5. Luca Colnaghi (Ita)  
6. Michael Matthews (Aus)  
7. Giacomo Nizzolo (Ita)  
8. Filippo Fiorelli (Ita)  
9. Matteo Moschetti (Ita)  
10. Max Walscheid (Dui)