Formule E: geen nieuwe zege voor Mercedes in Saudi-Arabië, Vandoorne 7e

  Stoffel Vandoorne

  De tweede ePrix van het jaar heeft geen nieuwe dubbel voor Mercedes opgeleverd. De ervaren Zwitser Edoardo Mortara was iedereen te snel af in de tweede race op het circuit in Saudi-Arabië, Stoffel Vandoorne eindigde na een inhaalrace op de 7e plaats. Mortara is ook de nieuwe leider in de stand.

  Mercedes had gisteren de eerste race van het seizoen gedomineerd met een dubbel voor De Vries en Vandoorne. De Nederlander mocht vandaag vanaf de pole vertrekken, maar kon die niet verzilveren voor een nieuwe overwinning.

   

  De leidersplaats van De Vries werd bestookt en de Nederlander kreeg enkele rake tikken te verwerken. Hij werd teruggeslagen en Edoarda Mortara timede zijn "attack mode", waarbij de rijders 4 minuten extra vermogen hebben, perfect.

   

  Ondertussen viel De Vries steeds verder terug, hij werd zelfs voorbijgestoken door zijn ploegmaat Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot, vertrokken vanaf plaats 12, reed een verstandige race en rukte gestaag op. Hij eindigde uiteindelijk als 7e en pikte nog een extra puntje op dankzij de snelste ronde. 

   

  De race eindigde achter de safety car, maar dat liet Mortara niet aan zijn hart komen. Lucas Di Grassi maakte het feestje voor het ROKiT Venturi volledig met de 3e plaats. Bij ROKit Venturi is onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio teambaas.

  De beslissende move: Mortara pakt de leiding

  Het begin van de problemen voor De Vries

  Hier gaat Vandoorne zijn ploegmaat De Vries voorbij

  Stand Formule E
    rijder auto punten
  1. Stoffel Vandoorne Mercedes 111
  2. Edoardo Mortara (Zwi) Rokit Venturi 99
  3. Jean-Eric Vergne (Fra) DS Techeetah 95
  4. Mitch Evans (NZe) Jaguar 83
  5. Robin Frijns (Ned) Envision Racing 81
  Kalender Formule E 2022
  datum plaats winnaar
  28/01 Riyad (SAr) De Vries (Ned)
  29/01 Riyad (SAr)
  Mortara (Zwi)
  12/02 Mexico City (Mex) Wehrlein (Dui)
  9/04 Rome (Ita) Evans (NZe)
  10/04 Rome (Ita) Evans (NZe)
  30/04 Monaco Vandoorne
  14/05 Berlijn (Dui) Mortara (Zwi)
  15/05 Berlijn (Dui) De Vries (Ned)
  04/06 Jakarta (Ino)  
  02/07 Vancouver (Can) geannuleerd
  16/07 New York (VS)  
  17/07 New York (VS)  
  30/07 Londen (Eng)  
  31/07 Londen (Eng)  
  13/08 Seoel (ZKo)  
  14/08 Seoel (ZKo)