Ga naar de inhoud

Volleybalclub Menen trekt zich na 20 jaar terug uit de hoogste divisie

Menen is bezig aan zijn laatste maanden op het hoogste niveau.

Na meer dan 20 jaar verdwijnt Menen volgend seizoen uit de EuroMillions Volleybal League. "Een gebrek aan interactie, plezier en inkomsten door de aanhoudende coronapandemie", geeft Menen als redenen aan.

Menen is al sinds 2000 een gevestigde waarde in de hoogste klasse van het volleybal. Onder het bewind van coach Frank Depestele staat de West-Vlaamse club momenteel 5e.

Maar volgend jaar komt dus een einde aan het Menense hoofdstuk in de EuroMillions Volleybal League.

De club wijst met een beschuldigende vinger naar de coronapandemie. "Menen staat bekend als een familieclub met een ijzersterke thuisreputatie. Net dat DNA wordt nagenoeg volledig tenietgedaan door corona en de bijhorende beperkingen."

 

"Supporteren vlak naast het veld, aanschuiven bij vip-diners of events, nakaarten in de bar na de wedstrijd… Het mocht of kon al twee jaar nauwelijks of niet. Dat heeft onvermijdelijk een impact op de motivatie, het clubgevoel en – uiteraard – de inkomsten", meldt volleybalclub Menen.

Door de coronapandemie krijgen partners, abonnees en toeschouwers al 2 seizoenen te weinig waar voor hun geld.

Menen

Ook het aantrekken van nieuwe sponsors was een heuse Odyssee geworden voor Menen. "Door de coronapandemie krijgen partners, abonnees en toeschouwers al 2 seizoenen te weinig waar voor hun geld." 

 

"Het maakt het verlengen van sponsorcontracten en vinden van nieuwe sponsors nog moeilijker dan anders."

 

"De club zal dit seizoen alle financiële verplichtingen kunnen nakomen. Voor volgend seizoen is de vrees groot dat dat wel eens niet zo zou kunnen zijn, ook al omdat elke vorm van compensatie of overheidssteun ondertussen is weggevallen."

 

"Die onzekerheid legt een te grote hypotheek op de toekomst op het allerhoogste nationale niveau. Daarom hebben we nu al de beslissing genomen om de handdoek te werpen."

 

"Zo kunnen de spelers en de trainer al beginnen uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Liever zo dan ze maandenlang aan het lijntje te houden."

eindstand reguliere competitie
    M W V ptn
1. Maaseik 14 11 3 32
2. Roeselare 14 10 4 32
3. Menen 14 10 4 28
4. Aalst 14 8 6 23
5. Haasrode-Leuven 14 7 7 21
6. Achel 14 4 10 15
7. Gent 14 5 9 13
8. Borgworm 14 1 13 4

Coach Depestele: "We blijven spelen om te winnen"

"Het was een schok voor iedereen", reageert Frank Depestele, die hoofdcoach is van Menen.

 

"Voor het bestuur was het een moeilijke maar begrijpelijke beslissing. Bij de spelers komt dit wel hard aan."

 

"Ik heb gezegd dat ze het even moeten laten bezinken en dat we er morgen over zullen verderpraten."

Hoe moet het nu verder voor Menen de komende maanden? "We kunnen het elke ploeg lastig maken en we zullen blijven spelen om te winnen", zegt Depestele. "Ik denk dat de spelers nu ook een extra boost zullen krijgen om zich te tonen."