Ga naar de inhoud

Iserbyt heeft een boodschap voor de bondscoach: "Zet alles op mij op het WK"

Eli Iserbyt in actie in Hoogerheide.

Eli Iserbyt zette in Hoogerheide nog eens de puntjes op de i. De eindwinnaar van de Wereldbeker wil op het WK in Fayetteville een herhaling van dat scenario. Hij hoopt dat de Belgen het goed aanpakken in de VS. " Van der Haar en Pidcock zijn heel goed. We hebben een kans met de Belgische ploeg, maar dan moeten we één of twee kaarten trekken."

Eerst over de cross van vandaag. Iserbyt begon niet uitstekend aan de GP Adrie van der Poel. "Mijn start was heel slecht en daarna zat ik ook nog achter die valpartij", blikt hij terug na zijn zege.

 

"Vanaf dan was het alles geven. Michael Vanthourenhout heeft dan een heel rappe ronde gereden zodat ik naar Tom Pidcock kon rijden. Jammer dat hij dan viel op de balken, want ik had hem echt nog nodig op het einde."

 

"Maar ik ben blij dat ik het nog kon afwerken in de laatste ronde. Ik had niet gedacht dat we nog naar Pidcock zouden rijden. Dat was een verrassing, maar dat moeten we meenemen naar volgende week."

Ik had niet gedacht dat we nog naar Pidcock zouden rijden. 

Eli Iserbyt

1 kopman op WK?

Was vandaag het ideale scenario om met een goed gevoel naar het WK te trekken? "Dat weet ik niet. Ik hoorde Michel Wuyts tijdens de vrouwenwedstrijd zeggen dat je één week voor het WK beter niet wint, omdat je dan nooit wereldkampioen wordt. Hopelijk is dat nu niet zo."

 

"Twee van de vier leiders waren geen Belgen vandaag. We moeten goed over onze tactiek voor het WK nadenken. Ik denk dat onze bondscoach ook wel gezien heeft wie vandaag de beste Belgen waren. We moeten volgende week niet te veel anders doen, denk ik."

 

Eist Iserbyt dan ook het kopmanschap op? "We moeten alles op mij zetten voor het WK en misschien ook op Toon (Aerts, red.)", is het duidelijke antwoord van de eindwinnaar van de Wereldbeker.

 

"We hebben op het EK gezien dat het geen goed idee is om met vijf renners die willen winnen aan de wedstrijd te beginnen. Van der Haar en Pidcock zijn heel goed. We hebben een kans met de Belgische ploeg, maar dan moeten we één of twee kaarten trekken."

Ik denk dat onze bondscoach ook wel gezien heeft wie vandaag de beste Belgen waren.

Eli Iserbyt