Eli Iserbyt tankt vertrouwen voor het WK met winst in laatste Wereldbeker

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Hoogerheide
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  0123456789

   De laatste generale repetitie voor het WK veldrijden was een kolfje naar de hand van Eli Iserbyt. In een spannend schouwspel hield de Wereldbekerwinnaar Lars van der Haar en Tom Pidcock nipt af in Hoogerheide.

   De samenvatting:

   Van der Haar schoot in eigen land uitstekend uit de startblokken. Pidcock en Iserbyt begonnen op hun gemakje aan de laatste WB-cross van het seizoen.

    

   Na een val van de Europese kampioen in de vierde ronde leek Tom Pidcock aan een one-man-show te zullen beginnen. De jonge alleskunnner profiteerde optimaal van het oponthoud van Van der Haar om 15 seconden weg te knallen van de tegenstand.

    

   Hét signaal voor Iserbyt om een tandje bij te steken. De eindwinnaar van de Wereldbeker knabbelde ronde na ronde aan de achterstand om uiteindelijk in de voorlaatste ronde aan te komen sluiten bij Pidcock.

    

   Ook Vanthourenhout en Van der Haar pikten hun wagonnetje aan en met z'n vieren doken ze de slotronde in.

    

   Daarin ging Iserbyt resoluut naar de koppositie, om die niet meer af te staan. Hij reed fluks weg van zijn drie kompanen en haalde het uiteindelijk met een paar seconden voorsprong op Van der Haar, die nog over de moegestreden Pidcock ging in de laatste rechte lijn.

   Eli Iserbyt zegeviert na spannende slotronde in Hoogerheide

   Van der Haar valt en blokkeert de weg voor de rest, Pidcock krijgt vrijgeleide

   De reacties van de top drie:

   • Eli Iserbyt (winnaar): "Mijn start was heel slecht en daarna zat ik achter die valpartij. Vanaf dan was het alles geven. Michael Vanthourenhout heeft dan een heel rappe ronde gereden zodat ik naar Pidcock kon rijden. Ik ben blij dat ik het in die laatste ronde kon afwerken. Ik hoorde Michel Wuyts tijdens de vrouwenwedstrijd zeggen dat je beter niet wint één week voor het WK, omdat je dan geen wereldkampioen wordt. Hopelijk is dat dit jaar niet zo. Maar ik ben blij met de vorm. Ik dacht niet dat we Pidcock nog konden inhalen. Dat moeten we meenemen naar volgende week."
    
   • Lars van der Haar (tweede): "Ik baal van mijn valpartij. Daarmee heb ik het verkloot voor mezelf, maar ook voor een paar andere jongens. Dat vind ik erg. Het was een veeleisend parcours, Iserbyt was de sterkste in de achtervolging. Wat ik meeneem naar volgende week? Goede benen!"
    
   • Tom Pidcock (derde): "Ik heb misschien iets te veel gegeven op kop. In de achtervolging kon telkens iemand anders het werk opknappen en mijn voorsprong was niet groot genoeg om de veer te doen breken. In de laatste ronde had Eli een gat, ik lette niet goed op. Deze derde plaats is niet het einde van de wereld. Het is niet zoals ik had gehoopt, maar nu is het tijd om te rusten. Alles kan op het WK. Er zijn veel renners die kunnen winnen op een gelijkaardig parcours. Het wordt een leuke strijd."

   Reacties na de cross in Hoogerheide:

   Rituitslag Wereldbeker HoogerheideRituitslag Wereldbeker Hoogerheide

   Fase per fase

   1. 16 uur 31. Eli Iserbyt is onze eerste pion op het WK. Hij heeft meer troeven dan de andere Belgen. Michel Wuyts.
   2. 16 uur 09. Eli Iserbyt zegeviert na spannende slotronde in Hoogerheide.

    Eli Iserbyt zegeviert na spannende slotronde in Hoogerheide

   3. 16 uur 08. Van der Haar nog tweede. Van der Haar is uiteindelijk nog tweede geworden na een flinke inspanning in de laatste rechte lijn. Pidcock is derde, Vanthourenhout bolt als vierde over de finishlijn. .
   4. 16 uur 06. Iserbyt wint! Pidcock is er niet in geslaagd nog bij Iserbyt te komen. Hij laat lopen in de laatste rechte lijn en ziet de WB-leider zijn handen in de lucht steken. .
   5. 16 uur 05. Iserbyt heeft nog altijd een paar fietsen voorsprong na de trap. Ook op de schuine kant doet hij het beter. .
   6. 16 uur 04. Pidcock heeft de rest nu toch losgerukt. Hij komt ook bij Iserbyt, maar zit niet op het wiel bij de trap. .
   7. 16 uur 03. Op een Iserbyt-stuk draait de WB-leider de gas nog eens goed open. Pidcock kraakt niet, Van der Haar en Vanthourenhout volgen de Brit. .
   8. 16 uur 02. Met Pidcock naar de streep rijden is geen optie. Dan heb je het vlaggen. Michel Wuyts.
   9. 16 uur 01. Pidcock gaat dan toch naar de tweede plaats. De WB-leider heeft 3 seconden. Is de vogel al gaan vliegen of niet? .
   10. 16 uur 01. Het is aan het gebeuren! Michel Wuyts.
   11. 16 uur . Daar gaat Iserbyt. Iserbyt blijft de rest onder druk zetten. Van der Haar moet lossen, Vanthourenhout neemt uiteraard niet over, Pidcock wacht af. .
   12. 15 uur 59. Ook Toon Aerts komt nu gevaarlijk dicht bij de kopgroep. Wat een cross. .
   13. Laatste ronde. Bij het ingaan van de slotronde legt Iserbyt er de pees op. Van der Haar reageert meteen. . 15 uur 59.
   14. 15 uur 58. Met z'n vieren! Van der Haar en Vanthourenhout zijn bij de twee koplopers gekomen. We krijgen een razendspannende slotronde in Hoogerheide. .
   15. 15 uur 57. Ook Van der Haar en Vanthourenhout sluiten aan.

    Ook Van der Haar en Vanthourenhout sluiten aan

   16. 15 uur 55. Ook Van der Haar is bezig aan een sterke cross. Hij is over Vanthourenhout naar de derde plaats gesprongen. .
   17. 15 uur 54. Iserbyt is erbij. Iserbyt heeft op een indrukwekkende manier de kloof op PIdcock helemaal gedicht. Hij neemt meteen ook over op kop. .
   18. 15 uur 54. Sterke Iserbyt dicht de kloof met Pidcock in de voorlaatste ronde.

    Sterke Iserbyt dicht de kloof met Pidcock in de voorlaatste ronde

   19. 15 uur 52. Einde ronde 7. Pidcock en Iserbyt lopen elk op de trappers in de laatste rechte lijn. De WB-leider knabbelt verder aan zijn achterstand. .
   20. 15 uur 51. Klein verschil. Na de trap van 42 treden is het verschil tussen de twee nog 7 seconden. Alles kan nog! .