"Nu Wouter Vandenhaute voortrekkersrol neemt in de Pro League was er geen rol meer voor Pierre François"

  Een paar maanden voor het einde van zijn mandaat is Pierre François opgestapt als CEO bij de Pro League. Geen verrassing, zo legt Peter Vandenbempt uit in Extra Time.

  "Het vertrek van Pierre François heeft niets te maken met Operatie Propere Handen", verduidelijkt Peter Vandenbempt aan de tafel van Extra Time.

   

  "Zijn mandaat liep sowieso af aan het einde van het seizoen. Er zijn nieuwe mensen die het overnemen: Wouter Vandenhaute (de voorzitter van Anderlecht) speelt een voortrekkersrol in de reorganisatie van de Pro League en de contacten met de politiek."

   

  "Vandenhaute ging dat samen doen met Vincent Mannaert (manager bij Club Brugge), maar omdat die in Propere Handen is doorverwezen zal hij nog wel meewerken, maar wel vanuit de achtergrond."

   

  "Bruno Venanzi en Michel Louwagie trekken zich terug als vertegenwoordigers van de Pro League bij de voetbalbond en dat heeft wel te maken met Propere Handen."

   

  "Als je een nieuwe weg wil inslaan, waarbij Vandenhaute een voortrekkersrol neemt in de zoektocht naar een nieuwe CEO en voorzitter, dan was er voor Pierre François geen rol meer weggelegd."

   

  "Hoe je het ook draait of keert, in de contacten met de politiek stond François toch symbool voor de oude cultuur binnen de Pro League."

  Bekijk het fragment uit Extra Time