Game over: Novak Djokovic verliest beroepszaak en moet Australië verlaten

  Novak Djokovic zal dit jaar niet tennissen in Melbourne. Hij aasde op een 10e eindzege.

  Novak Djokovic (ATP-1) zal de komende dagen niet kunnen deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe tennisseizoen. De niet-gevaccineerde Serviër heeft bot gevangen in beroep en moet Australië verlaten. "Ik ben zeer teleurgesteld", laat hij weten.

  Aan de andere kant van de wereld is er een einde gekomen aan de soap rond tennistopper Novak Djokovic. Het visum van de niet-gevaccineerde speler blijft ingetrokken, hij moet Australië zo snel mogelijk verlaten.

   

  Het federale hof in Australië zag geen reden om de beslissing van integratieminister Hawke ongedaan te maken. Het besluit was unaniem.

   

  Een streep door de rekening voor Djokovic die in Melbourne niet alleen voor de 10e keer de Australian Open hoopte te winnen, de titelverdediger wilde ook Roger Federer en Rafael Nadal overtroeven met een 21e eindoverwinning op een grandslamtoernooi.

   

  Na een recente coronabesmetting had Djokovic gedacht dat hij toch kon spelen in Australië. Zijn eerste match stond morgen op het programma, de Italiaan Salvatore Caruso (ATP-150) neemt zijn plaats in.

  Novak Djokovic hoopte de Australian Open voor een 10e keer op zijn palmares te zetten.

  "Ik ben zeer teleurgesteld"

  Novak Djokovic laat weten dat hij "zeer teleurgesteld is", maar de beslissing zal respecteren.

   

  De 34-jarige toptennisser hoopt zich zo snel mogelijk weer te kunnen focussen op het tennis. "Ik ga even tijd nemen om weer op adem te komen."

   

  "Ik wens de spelers, de fans en alle medewerkers van het toernooi het beste. Ik vind het vervelend dat de focus de voorbije weken op mij lag. Hopelijk kunnen we ons nu concentreren op het spelletje en het toernooi waar ik zo van houd."

   

  In de toekomst hoopt Djokovic weer welkom te zijn in Australië. 

  Ik vind het vervelend dat de focus de voorbije weken op mij lag. Hopelijk kunnen we ons nu concentreren op het spelletje en het toernooi waar ik zo van houd.

  Novak Djokovic

  Australische regering is tevreden

  De Australische regering reageert tevreden na de beslissing van het federale hof om het visum van Novak Djokovic ingetrokken te houden.

   

  "De bewaking van onze landsgrenzen heeft ons tijdens deze pandemie veilig gehouden", klinkt het bij minister van Immigratie Alex Hawke.

   

  "Onze inwoners hebben veel opofferingen gedaan en de regering is niet van plan van deze koers af te wijken."

  Servische tennisfans aan het federaal hof in Melbourne:

  Deze fans hadden gehoopt dat Novak Djokovic toch zou kunnen tennissen in Melbourne.

  Ze volgen het nieuws via een smartphone.

  En incasseren een nederlaag.

  Reacties over Novak Djokovic op de sociale media:

  Novak Djokovic had al getraind op het hoofdterrein: