Kans voor Cant? Ook Denise Betsema past voor Wereldbeker in Flamanville

  Het blijft afhakers regenen voor de Wereldbekerwedstrijd van zondag in Flamanville, in het westen van Frankrijk. Zowat alle Nederlandse toppers lieten al weten dat ze een weekje rust inlassen en nu komt daar ook Denise Betsema nog bij.

  Het naderende WK in de Verenigde Staten, de hoge coronacijfers, de beperkte spanning in de Wereldbeker en de verre trip naar Frankrijk hebben veel veldrijders bij zowel de mannen als de vrouwen overtuigd om er een snipperweekendje van te maken.

   

  Na de nationale kampioenschappen raakte al bekend dat WB-leidster Lucinda Brand zou passen voor Flamanville, net als  ook nog Lars van der Haar, Annemarie Worst en Marianne Vos.

   

  Toch hoeft Brand niet te vrezen voor een remonte van haar naaste belager Denise Betsema. Ook zij neemt extra rust.

   

  "Na een veeleisende kerstperiode en de ontgoochelende nationale kampioenschappen heeft Denise beslist om te passen voor de verre trip naar Frankrijk, om weer 100% fit te zijn voor Hoogerheide en het WK", meldt haar ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal.

   

  Het opent misschien de weg voor Sanne Cant, die bij de vrouwen samen met de jonge Nederlandse vrouwen Van Empel en Pieterse een van de weinige grote namen is die nog overblijven op de startlijst.

  eindstand Wereldbeker veldrijden vrouwen 
  1. Lucinda Brand (Ned) 432
  2. Denise Betsema (Ned) 361
  3 Puck Pieterse (Ned) 350
  4. Fem van Empel (Ned) 315
  5. Marianne Vos (Ned) 254
  6. Shirin van Anrooij (Ned) 236
  7. Inge van der Heijden (Ned) 221
  8. Kata Blanka Vas (Hon) 211
  9. Hélene Clauzel (Fra) 202
  10. Annemarie Worst (Ned) 192