Ga naar de inhoud

Gouden Schoen Paul Onuachu: "Ik blijf hopen op een transfer"

Een dag na het Gala van de Gouden Schoen verschijnt Paul Onuachu met kleine oogjes op de club.

Paul Onuachu ligt nog 2,5 jaar onder contract bij Racing Genk, maar de kans dat hij vroeger vertrekt, is groot. De kersverse winnaar van de Gouden Schoen blijft hopen op een stap hogerop en de club is bereid daaraan mee te werken. "Nu is daar nog geen sprake van, maar hij zal zeker krijgen wat hij verdient", klinkt het.

"Het is waar dat ik vorige zomer met een transfer in mijn hoofd zat", vertelt Paul Onuachu een dag na het Gala van de Gouden Schoen.

 

"Dat blijft zo. Met of zonder Gouden Schoen: ik hoop nog altijd op een transfer. We zullen zien wat er uit de bus komt. Deze trofee zal wel een boost geven, denk ik."

We zullen zien wat er uit de bus komt. Deze trofee zal wel een boost geven, denk ik.

Paul Onuachu

"Juiste ploeg op juiste moment? Dan werken we mee aan transfer"

"Het virus heeft zijn invloed gehad op de transfermarkt", weet algemeen directeur Erik Gerits, "maar we wensen Paul nog altijd een transfer toe."

"Nu is daar nog geen sprake van, maar hij zal zeker krijgen wat hij verdient. Als de juiste ploeg op het juiste moment komt, werken we zeker mee aan een transfer", belooft Gerits.

 

"Paul is een hele fijne en lieve man, arrogantie kent hij niet. What you see is what you get. Paul weet dat je heel hard moet werken om iets te bereiken in het leven."

Komend weekend nog niet in actie

Of Paul Onuachu zondag meespeelt tegen rode lantaarn Beerschot kan hij nog niet zeggen. De boomlange spits is nog niet de oude na een dijblessure.


"Ik denk dat de match nog te vroeg komt. We mogen niet overhaast te werk gaan. Samen met de trainersstaf werken we aan een plan om weer matchen te spelen."

 

Met Genk moet Onuachu nog sprongen maken in het klassement richting de top 4. "Daar geloof ik 100 procent in. We hebben een mindere periode achter de rug, daar hebben we uit geleerd."

 

"Het is nu aan ons om de domme fouten achterwege te laten. We moeten de matchen zo snel mogelijk beslissen", besluit de goalgetter.

BEKIJK: De persconferentie van Paul Onuachu na de Gouden Schoen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.