Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

ATP na Djokovic-saga in Australië: "Dit was op alle vlakken slecht"

 ma 10 januari 2022 23:50
Novak Djokovic
Novak Djokovic

De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is tevreden na de uitspraak van de Australische rechtbank en de vrijlating van Novak Djokovic, maar hekelt wel de verwarrende situatie waarin de nummer 1 van de wereld belandde in Australië.

Australië vereist een dubbele vaccinatie, maar Novak Djokovic schermde bij zijn aankomst down under met een medische uitzondering: een recente coronabesmetting. Toch kreeg de Serviër geen toelating om het land binnen te komen, maar een Australische rechtbank beval maandag alsnog zijn vrijlating.

De soap kan nog een vervolg krijgen, want immigratieminister Alex Hawke buigt zich nog over de zaak. In afwachting daarvan heeft de ATP wel opgelucht gereageerd na de uitspraak van de Australische rechter.

"We zijn tevreden met deze uitspraak en we kijken uit naar enkele boeiende weken tennis", klinkt het. De ATP stelt zich wel vragen bij de gang van zaken in Australië.

"Het is duidelijk dat Novak Djokovic bij zijn afreis naar Melbourne overtuigd was dat hij over de nodige documenten beschikte om het land binnen te mogen. Er is nood aan heldere regels die correct toegepast worden."

"De gebeurtenissen van de voorbije dagen waren op alle vlakken slecht, ook voor Djokovic' welzijn en zijn voorbereiding op de Australian Open."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: