Ga naar de inhoud

Familie van Djokovic verdedigt hem in persconferentie: "Een zware beproeving"

 ma 10 januari 2022 14:00

De familie van Novak Djokovic heeft een persconferentie gegeven over de situatie rond de Serviër. Er was veel mediabelangstelling voor, maar de nummer 1 van de wereld zelf kwam niet aan het woord. Zijn familie bedankte wel iedereen die hem en hen de voorbije dagen gesteund had.

Aan tafel gevuld met trofeeën van Novak Djokovic schoven zijn vader, zijn moeder en jongere broer Djordje aan. Voor hun neuzen stonden tientallen microfoons. Ze deden hun verhaal voornamelijk in het Servisch.

 

"We zijn blij dat gerechtigheid geschied is", klonk het. "We willen de rechter bedanken en bedanken ook iedereen voor de steun."

 

De moeder van Djokovic vertelde dat het voor haar bange uren geweest zijn. "Hij had een tijdlang geen telefoon dus ik wist niet hoe het met mijn zoon ging", vertelde ze.

 

Waar Djokovic nu verblijft, vertelde de familie niet. "Maar hij is vrij en is al gaan trainen. Hij is een sportman en de beste tennisser ter wereld."

 

"Novak heeft altijd gestreden voor het recht om te kiezen", zei zijn broer nog. "Het is moeilijk om hem te verdedigen, zonder anderen te beledigen. Maar wij vinden dat iedereen mag doen wat hij of zij wil. Wij houden van iedereen."

 

"Dit is de grootste zege uit zijn carrière. Dit is belangrijker dan zijn grandslamtitels."

 

Niet iedereen ging zomaar mee in het verhaal van de familie. Enkele journalisten wilden weten of Djokovic effectief positief getest had op 16 december en of hij daarna de maatregelen wel gevolgd had. "Alle documenten zijn publiek gemaakt", vertelde zijn broer. 

 

Daarna maakte hij een einde aan de persconferentie.

Lees ook:

Persconferentie Djokovic

14:35

De familie krijgt nu veel vragen over het gedrag van Novak Djokovic rond zijn positieve test op 16 december. "De persconferentie is voorbij", klinkt het.

14:34

Novak Djokovic zal niet inbellen tijdens deze persconferentie.

14:33

Heeft Novak Djokovic er spijt van dat hij niet gevaccineerd is? "Hij vecht voor keuzevrijheid", zegt zijn broer.

14:30

Zal dit Novak Djokovic stoppen om de beste tennisser ter wereld te worden? "Nooit", zegt zijn familie. "Hij is dat al."

14:28

Novak is klaar om te spelen. Hij zal zich 100 procent geven op de baan. Wij steunen hem.

De broer van Djokovic
14:22

"Dit is een hele beproeving geweest voor onze familie", klinkt het nog. "We hebben echt geprobeerd om met alles in orde te zijn."


"We zijn erg emotioneel. Het is moeilijk om Novak te verdedigen, zonder iemand anders te beledigen."

14:22
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:19

Volgens zijn familie is Djokovic intussen vrij en heeft hij ook al kunnen trainen. Hij verblijft wel op een geheime locatie in afwachting van de definitieve beslissing.

14:15

Dit is zijn grootste zege. Belangrijker dan zijn grandslamtitels.

Mama Djokovic
14:13

Ook de moeder van Djokovic komt aan het woord. Ze vertellen onder andere dat de tennisser geen telefoon had en ze dus een tijdje niet wisten hoe het met hun zoon ging.

14:07

De persconferentie wordt in het Servisch gegeven. De vader van Djokovic neemt eerst het woord, daarna spreekt zijn jongere broer. Hij bedankt iedereen die Novak Djokovic gesteund heeft de afgelopen dagen.

14:04

Papa Srdjan: "Hier om zege te vieren"

Papa Srdjan neemt als eerste het woord. "We zijn hier om de zege van Novak te vieren. De wet en gerechtigheid hebben gezegevierd."

14:02

Familie Novak Djokovic is gearriveerd

De familie van Novak Djokovic geeft in Servië een persconferentie over de situatie van de tennisser. De veelbesproken Djokovic belt normaal ook zelf in.