Gecontesteerde antivaxer Kyrie Irving maakt geslaagde rentree: "Hoop op overeenkomst"

  Geen Novak Djokovic op de Australian Open, wel weer Kyrie Irving in de NBA. De vedette van de Brooklyn Nets stond sinds juni aan de kant omdat hij weigert zich te laten vaccineren. Tegen de Indiana Pacers kwam de Amerikaan dan toch in actie - en was hij meteen goed voor een glansrol.

  Weinig spelers die zo veelbesproken waren als Kyrie Irving de voorbije maanden.

   

  De scherpschutter zit al maanden in een benarde situatie omdat hij zich niet wil laten vaccineren. In New York staan de autoriteiten namelijk niet toe dat ongevaccineerden aan binnensport doen.

   

  Irving was dus sowieso niet selecteerbaar voor thuiswedstrijden, maar de clubleiding besliste om hem ook in uitduels niet in te zetten. Iedere wedstrijd liep de superster zo een flinke geldsom van 330.000 euro aan salaris mis.

   

  Door een corona-uitbraak bij de Nets besloot het management om Irving toch weer in te zetten tegen de Indiana Pacers. Met succes. De veelbesproken vedette was goed voor 22 punten, vier assists en drie rebounds in het duel.

   Ik hoop dat we tot een soort collectieve overeenkomst kunnen komen binnen de NBA.

  Kyrie Irving

  "Het was geweldig om weer op het veld te staan", glunderde Irving achteraf. "Zoals ik eerder al zei, is dit wel geen ideale situatie. Ik hoop dat we tot een soort collectieve overeenkomst kunnen komen binnen de NBA, om al die zaken rond corona en vaccins wat makkelijker te maken."

  Mavericks eren Nowitzki en leggen Curry aan banden

  Memorabele avond voor de Dallas Mavericks. Clublegende Dirk Nowitzki zag zijn rugnummer vereeuwigd na 21 seizoenen bij de ploeg. “Ik had het bijna gehaald zonder emotioneel te worden", pinkt hij op het einde van zijn 20 minuten durende speech een traantje weg.

   

  Het rugnummer 41 zal nu ook officieel voor altijd verbonden zijn aan de Duitser.

  NBA-kampioen en Finals MVP in 2011. MVP van de hele NBA vier jaar eerder en zesde in de topschutterslijst aller tijden. Straffe carrière.

   

  Het was het begin van een heuse feestavond voor de Mavericks. Want ook de huidige generatie liet tegen de Golden State Warriors zien dat het veel potentieel heeft.

   

  De Mavericks wonnen hun partij met 99-82. Luka Doncic was de grote drijvende kracht met 26 punten, 7 rebounds en 8 assists. De verdediging legde dan weer Stephen Curry aan banden - hij scoorde slechts één driepunter.

  • Denver - Utah 109 - 115
  • Boston - San Antonio 97 - 99
  • Indiana - Brooklyn 121 - 129
  • Portland - Miami 109 - 115
  • Sacramento - Atlanta 102 - 108
  • Milwaukee - Toronto 111 - 117
  • Minnesota - Oklahoma City 98 - 90
  • Charlotte - Detroit 140 - 111
  • Orlando - Philadelphia 106 - 116
  • Washington - Houston 111 - 114
  • Dallas - Golden State 99 - 82
  NBA