3 positieve gevallen bij Oostende na Europese trip, club vraagt om uitstel

  3 spelers van basketbalclub Oostende hebben positief getest op corona. De club ging over tot extra testen, nadat 7 spelers van hun Bosnische tegenstander op dinsdag ook positief hadden getest.

  Oostende verloor twee dagen geleden in de play-in-fase van de Champions League in Bosnië tegen Igokea. Na die matchen bleken 7 spelers van de thuisploeg besmet te zijn met het coronavirus, waarna ze ook bij Oostende extra testen afnemen.

   

  Uit die testen kwamen 3 positieve gevallen aan het licht bij de Belgische landskampioen. De spelers zijn onmiddellijk in quarantaine gegaan en de andere spelers en stafleden worden de komende dagen dagelijks getest.

   

  Toch vraagt Oostende om de competitiematchen van komend weekend, tegen Bergen op vrijdag en Luik op zondag, uit te stellen. "We wachten nog op een officieel standpunt van onze tegenstanders en de BNXT League."

   

  "Er is verder overleg gepland met de Champions League om ook de Europese situatie te bekijken." Volgende week speelt Oostende normaal gezien de terugmatch tegen Igokea.