Emotionele Simons zet record neer dag na overlijden grootvader: "Dit is dankzij hem"

  Anfernee Simons in actie voor de Trail Blazers

  Het meest beklijvende moment in de NBA kwam vannacht ongetwijfeld uit Portland. Anfernee Simons zette met 43 punten een persoonlijk record neer, nadat hij een dag eerder zijn grootvader verloren was. "Ik draag deze hele wedstrijd aan hem op."

  Het zijn dagen van uitersten voor Anfernee Simons. De 22-jarige speler van de Portland Trail Blazers beleefde een hoogtepunt in zijn carrière door uit te pakken met een recordaantal van 43 punten en 7 assists in de zege tegen de Atlanta Hawks. Hij werd zo de jongste speler met minimaal 40 punten in de clubgeschiedenis.

   

  Nochtans beleefde Simons in de aanloop naar zijn recordpartij moeilijke uren. "Jammer genoeg is mijn grootvader gisteren overleden aan kanker", vertelde hij verrassend in het interview achteraf. "Dit is allemaal dankzij hem. Ik draag de volledige wedstrijd aan mijn grootvader op. Ik heb de hele tijd aan hem gedacht. Het is een trieste dag, maar hij zou gewild hebben dat ik speelde."

  Klay Thompson over 6 dagen terug?

  Het gaat de Golden State Warriors voor de wind. De leider in de Western Conference boekte zijn tweede zege in evenveel wedstrijden in 2022. Vannacht gingen de Miami Heat met 115-108 voor de bijl.  Jordan Poole was de beste schutter met 32 punten, Stephen Cury kwam voor één keer "maar" tot 9 stuks.

   

  En er zit nog meer goed nieuws aan te komen voor de Warriors. Klay Thompson staat namelijk op het punt om zijn rentree te maken na heel wat blessureleed. De begenadigde driepuntshooter verliet de opwarming door zes vingers in de lucht te houden. Het aantal dagen vooraleer hij zijn comeback maakt?

  Pistons stunten tegen Bucks

  Stunt van formaat in de Eastern Conference. De Detroit Pistons, voor vannacht het team dat helemaal onderin bengelde, slaagde erin om de Milwaukee Bucks te verrassen. De NBA-kampioen zat nochtans aan een zegereeks van zes wedstrijden. Vooral  Saddiq Bey was een gesel voor de Bucks met 34 punten.

  Uitslagen in de NBA

  • LA Clippers - Minnesota Timberwolves: 104 - 122
  • Dallas Mavericks - Denver Nuggets: 103 - 89
  • Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies: 104 - 118
  • Golden State Warriors - Miami Heat: 115 - 108
  • Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks: 136 - 131
  • Chicago Bulls - Orlando Magic: 102 - 98
  • Milwaukee Bucks - Detroit Pistons: 106 - 115
  • New Orleans Pelicans - Utah Jazz: 104 - 115
  • Philadelphia 76ers - Houston Rockets: 133 - 113
  • Washington Wizards - Charlotte Hornets: 124 - 121