2021 goed afsluiten: Ethiopiërs verbeteren wereldrecords op 5 km in Barcelona

  Berihu Aregawi komt over de streep in een recordtijd.

  12 minuten en 49 seconden. Meer tijd had de Ethiopiër Berihu Aregawi niet nodig om 5 km te lopen in de Cursa dels Nassos in Barcelona. Goed voor een wereldrecord, dat ook sneuvelde bij de vrouwen. Ejegayehu Taye is voortaan de snelste vrouw op die afstand.

  Jong Ethiopisch looptalent veroverde de straten van Barcelona op oudejaarsdag. De 21-jarige Ejegayehu Taye liep in een tijd van 14 minuten en 19 seconden over de finishlijn in de Cursa dels Nassos. 24 seconden sneller dan de vorige wereldrecordhoudster, de Keniaanse Beatrice Chepkoech.

   

  De 21-jarige Berihu Aregawi knabbelde op zijn beurt 2 seconden af van het wereldrecord bij de mannen. Een straffe stoot van de Ethiopiër, want hij legde 4 km af zonder haas. Joshua Cheptegei ziet zo op de laatste dag van 2021 zijn toptijd van de tabellen verdwijnen. 

  Ejegayehu Taye heeft het wereldrecord te pakken: