"Dit toernooi moet uitgesteld worden": wereldkampioen pleit voor noodstop WK Darts

  De coronastorm woedt feller dan ooit op het WK Darts. De ene na de andere topper moet afhaken door een besmetting. Wereldkampioen en nummer één Gerwyn Price breekt nu een lans: "Dit toernooi moet uitgesteld worden."

  Michael van Gerwen, Dave Chisnall en Vincent van der Voort: het lijstje afvallers door een coronabesmetting blijft oplopen op het WK Darts.

   

  Intussen weerklinkt de roep om het WK uit te stellen steeds luider. Verrassend genoeg is het wereldkampioen en titelverdediger Gerwyn Price die liever ziet dat het toernooi wordt stilgelegd.

   

  "Dit toernooi moet uitgesteld worden", staat er in duidelijke taal te lezen op zijn Instagram-account.

   

  "Het toernooi wordt op deze manier gedevalueerd", verklaarde hij zijn standpunt. "Ik speel liever tegen de allerbesten. Ik ben er ziek van dat ze uit het toernooi moeten stappen."

  "Ik heb ook in hun positie gezeten", gaat Price verder. "Dus ik voel mee met de spelers die uit het toernooi moesten stappen. Ze hebben hard gewerkt om op events zoals het WK te staan. Dus een uitstel is misschien niet de beste optie, maar zeker wel eentje waar ik niet weigerachtig tegenover zou staan."

   

  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  De Instagram-post van Gerwyn Price.