"Misschien heeft Van der Poel zich te veel geforceerd om klaar te zijn voor duel met Van Aert"

  Krijgen we deze winter nog een duel te zien Van Aert en Van der Poel?

  Rugproblemen houden Mathieu van der Poel de komende week uit het veld. "Als hij een dag later begonnen was aan zijn cross-seizoen, was het misschien een heel ander verhaal geweest", denkt Paul Herygers.

  Een opspelende knie, een zeldzame opgave en rugperikelen. Mathieu van der Poel had zijn comeback in het veld waarschijnlijk anders voorgesteld.

   

  De crossen in Loenhout en Hulst heeft hij al uit zijn agenda weggegomd. Ook het WK komt in het gedrang als zijn rug hem parten blijft spelen.

   

  Hoe is het zo ver kunnen komen? "Het rugprobleem kwam in Tokio de kop opsteken na die dramatische val in het mountainbiken. Maar we zijn nu 5 maanden later en dat probleem is er nog. Het is gissen hoe dat komt", zegt Herygers.

   

  "Als je Van Aert de ene cross na de andere ziet vlammen, kan ik me voorstellen dat je daardoor wel wat nerveus wordt als je in de lappenmand ligt. Misschien heeft Van der Poel zich vorige week iets te veel geforceerd om klaar te geraken tegen Dendermonde." 

  Als je Van Aert de ene cross na de andere ziet vlammen, kan ik me voorstellen dat je daardoor wat nerveus wordt en harder traint

  Paul Herygers

  Het parcours in Dendermonde is bovendien een van de lastigste in het hele veldritcircuit. "Het was het ene heuveltje na het andere oplopen en aflopen. Dan voel je altijd een krak in je rug", weet Herygers uit ervaring.

   

  "Misschien had Van der Poel een dag later zijn comeback moeten maken. Was hij in Heusden-Zolder in plaats van Dendermonde aan zijn seizoen begonnen, dan was het misschien een ander verhaal geweest."

  "Wegvallen Van der Poel niet per se voordeel voor Van Aert"

  "Het is gedaan met de pret", zucht Herygers. "Iedereen keek uit naar dat duel en een speelkameraadje voor Wout van Aert."

   

  "Al zou ik nu niet durven te stellen dat het wegvallen van Van der Poel een voordeel is  voor Van Aert. Want op deze manier komt het WK dichterbij voor Van Aert, terwijl hij daarmee zijn voorjaar op de weg zou kunnen hypothekeren."

   

  Tot op vandaag heeft Van Aert nog niet gesproken over een WK-deelname in de VS. "Het gaat wel nog altijd om een wereldtitel. En het zou wel eens de "gemakkelijkste" regenboogtrui zijn die hij ooit kan behalen."

   

  "Ik vind het trouwens wel leuk dat Van Aert zo mysterieus doet over zijn WK-deelname. Met zijn status mag hij dat."

   

  Toch wil Herygers Van der Poel nog niet afschrijven voor een 5e wereldtitel in het veld. "Van der Poel is een straffe kerel. Over enkele weken kan de situatie er helemaal anders uitzien."

  de veldritkalender tijdens de kerstvakantie
  datum plaats klassement bij sporza
  26-12-2021 Dendermonde Wereldbeker LIVE
  27-12-2021 Heusden-Zolder Superprestige samenvatting
  30-12-2021 Loenhout X2O Trofee LIVE
  1-1-2022 Baal X2O Trofee LIVE
  2-1-2022 Hulst Wereldbeker LIVE
  4-1-2022 Gullegem losse cross LIVE
  5-1-2022 Herentals X2O Trofee LIVE
  8-1-2022 Middelkerke BK LIVE
  9-1-2022 Middelkerke BK LIVE