De grote 3 volgens Eli Iserbyt? " Tom de mountainbiker, Wout de renner en Mathieu de crosser"

  Tom Pidcock (l), Wout van Aert (m) en Mathieu van der Poel (r).

  Sinds gisteren is het toptrio weer compleet in het veld. In Dendermonde stonden zowel Wout van Aert (1e), Mathieu van der Poel (2e) als Tom Pidcock (8e) aan de start. Wereldbekerleider Eli Iserbyt kent hun specialiteiten.

  "Voor mij zijn dat de grote 3 voor wat ze presteren naast de cross", vertelt de Wereldbekerleider in onze podcast Thuismatch.

   

  "Ik vind het 3 verschillende renners. Ze overstijgen het veldrijden. Ook op de weg en in de bergen hebben ze er miserie mee."

  Eli Iserbyt over:

  Mathieu van der Poel: "Intrinsiek vind ik hem de beste crosser. Hij wint op elk parcours en vaak meteen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen."

   

  Wout van Aert: "Hij wint dan weer bijna zijn eerste wegkoers. Kijk naar de Ronde van Groot-Brittannië. Meer dan een maand had Wout geen wedstrijd gereden, maar daar veegde hij de concurrentie meteen van de kaart."

   

  Tom Pidcock: "Laat hem een mountainbikewedstrijd rijden en ze zijn allemaal gezien. In tegenstelling tot zijn eerste veldrit."

  En wie is mentaal de sterkste? "Als ze echt onder druk moeten presteren, denk ik Wout van Aert", antwoordt Eli Iserbyt. "Hij werkt met een mental coach én hij weet wat verliezen is."


  "Enkele jaren terug eindigde Wout telkens als 2e. Dat moet niet makkelijk zijn. En toch zag ik hem elke wedstrijd knokken."

   

  "Mathieu heeft die ervaring niet. Bij hem lukt meestal alles. Behalve in Tokio dan."

  Als ze echt onder druk moeten presteren, denk ik dat Wout van Aert de sterkste is.

  Eli Iserbyt

  Kijk en luister naar Thuismatch met Eli Iserbyt